Aleš Pipan bo moral ohladiti svoje igralce pred naslednjimi tekmami. Foto: Reuters
Aleš Pipan bo moral ohladiti svoje igralce pred naslednjimi tekmami. Foto: Reuters
Rašo Nesterovič
Rašo Nesterovič je bil med boljšimi v naši vrsti. Foto: Reuters

"Odigrali smo izenačeno tekmo od začetka do konca. Dobro smo začeli, morda prehitro previsoko povedli, nato pa je zbranost nerazumljivo popustila in italijanski strelci so se razigrali. Vseeno smo se vrnili v igro in povedli za pet točk, vendar prednosti nismo znali ohraniti. Vseeno ne smemo biti preveč žalostni, nikogar obsojati, saj še ni nič izgubljenega. Moramo reagirati kot prava reprezentanca, se pobrati in na tekmah proti Portoriku ter Kitajski izpolniti cilj, ki smo si ga zastavili," je na koncu še dejal Pipan.

Rašo Nesterovič: "Kar se je zgodilo, se je. To je samo en poraz, dobiti moramo eno od naslednjih treh tekem. Škoda, priložnost, da bi si že pred tekmo z ZDA zagotovimo osmino finala, je bila idealna, žal je nismo izkoristili."

Jaka Lakovič: "Košarka se igra štirideset minut in ne samo osemintrideset. V zadnjih dveh minutah smo prejeli 13 točk, kar je za resno ekipo, ki hoče zmagati, veliko preveč. Tekmo smo izgubili v zadnjih dveh minutah v obrambi in ne v napadu. Poraz bo treba analizirati, saj svetovno prvenstvo za Slovenijo še zdaleč ni končano. Pot v nadaljevanje je odprta, saj smo reprezentanca, ki lahko resno računa na zmagi proti Portoriku in Kitajski."

Carlo Recalcati, selektor Italije: "Vedeli smo, da bo težko, kajti igrali smo proti eni najmočnejših reprezentanc v Evropi. Hudo smo trpeli na začetku, vendar vseskozi verjeli v preobrat in ga tudi izvedli. Zelo sem ponosen na svoje igralce, saj so pokazali veliko srce in se natančno držali navodil."

Marco Belinelli, igralec Italije: "Začetek je bil slab, toda ostali smo zbrani, saj smo se zavedali, da lahko obrnemo potek srečanja. Odločilna je bila obramba mož na moža v drugem polčasu in Garijeva trojka v zadnjih minutah, ki nas je vrnila v igro."