Aleš Pipan meni, da ta generacija take priložnosti najbrž ne bo več dobila. Foto: RTV SLO
Aleš Pipan meni, da ta generacija take priložnosti najbrž ne bo več dobila. Foto: RTV SLO
Jaka Lakovič
Jaki Lakoviču ni jasno, kako Slovenija že prej kot dve minuti pred koncem, ni delala osebnih napak. Foto: RTV SLO

Aleš Pipan: "Nocoj smo izgubili pomembno tekmo. To je bila priložnost generacije, ki se verjetno ne bo več ponovila. Odigrali smo dobro, prepustili pobudo Turčiji in jo na koncu tudi ujeli. Tako izkušena ekipa kot Slovenija ne bi smela zapraviti štirih točk prednosti. Žal smo izgubili vse tri izenačene končnice na tem prvenstvu. Slovenska reprezentanca ima kakovost, žal pa igralci v svojih klubih premalokrat igrajo končnice tekem in ne znajo prevzeti odgovornosti nase. Vsi smo čutili, da je Turčija premagljiva, žal pa smo obstali korak pred četrtfinalom, kar je bil cilj ekipe."

Jaka Lakovič: "Vsi smo zelo razočarani. Zavedali smo se, da lahko premagamo Turčijo, želeli smo zmagati, toda nismo znali zaustaviti njihovih metov za tri točke. Ne razumem, zakaj smo v zadnji dve minuti vstopili z vsega eno osebno napako. Po mojem mnenju smo izpolnili zastavljeni cilj, toda ostaja grenek priokus."

Bogdan Tanjević, selektor Turčije: "Slovenija ima odlično reprezentanco, ki je močnejša od turške. Na srečo smo imeli danes izredno dober odstotek metov, kar je na tako velikem tekmovanju, ko se igra za naslov svetovnega prvaka, še toliko bolj nenavadno. Zelo sem zadovoljen, saj, kot sem rekel, smo premagali boljšo ekipo."

Ermal Kürtoglu, igralec Turčije: "Premagali smo veliko reprezentanco, ki ima izjemne posameznike. Toda košarka se igra vseh štirideset minut in na parketu je pet igralcev iz vsake ekipe. Ko je Sloveniji šlo za nohte, se je zatekla k akcijam posameznikov, mi pa smo verjeli vase in slavili. To je velika zmaga za Turčijo."