Peter Vilfan: Vedeli smo, da so trojke eno izmed orožij Turčije. Foto: RTV SLO
Peter Vilfan: Vedeli smo, da so trojke eno izmed orožij Turčije. Foto: RTV SLO

Zagotovo bomo iz našega tabora slišali, da je uspeh že sama uvrstitev na prvenstvo in uvrstitev v osmino finala oziroma med najboljših 16. Sam menim, da je treba oceno razdeliti na dva dela. Uvrstitev na svetovno prvenstvo smo dosegli lani v Beogradu in ga takrat nismo ocenili le kot uspeh, temveč kot kot velik uspeh. Potem moramo oceniti še svetovno prvenstvo. Uvrstitev v osmino finala je bila uspeh. Res je bila srečna, toda sreča spremlja hrabre in po navadi tudi dobre.

Na koncu smo premagali dve ekipi, ki sta izpadli po prvem delu (Senegal in Portoriko), izgubili pa preostale štiri tekme. Tekmovalno tega kot uspeh ne moremo oceniti. Žal mi je, da fantje niso prikazali igre, kot so jo glede na svojo kakovost sposobni.

Glede današnje tekme bom ponovil oceno z nekaterih prejšnjih srečanj. Sami smo izgubili tekmo! Kljub tistim neverjetnim petim zaporednim trojkam Turkov. Trojke so eno izmed orožij Turčije, to smo vedeli, zato bi morali biti na to pozorni in pripravljeni. Ob našem vodstvu smo bili absolutno premalo agresivni in predvsem premalo pametni, glede na to, da nismo imeli izkoriščenega bonusa. Napade, iz katerih so Turki dosegali trojke, bi lahko zaustavljali s prekrški in tekma bi imela povsem drugačen tok. Ampak za to potrebuješ vodjo tako na parketu kot tudi zunaj njega.

Peter Vilfan