Po mnenju Mika Pavloviča so šli igralci v tekmo pod prevelikim pritiskom. Foto: RTV SLO
Po mnenju Mika Pavloviča so šli igralci v tekmo pod prevelikim pritiskom. Foto: RTV SLO
Primož Brezec
Igro bi morali graditi na dvojcu Brezec - Bečirovič. Foto: EPA
Zmago Sagadin
Po mnenju Sagadina ta generacija še ni rekla zadnje besede. Foto: RTV SLO

Pavlovič meni, da so Slovenci v tekmo šli pod prevelikim pritiskom: "Igra ni stekla iz preprostega razloga, saj so šli reprezentanti v tekmo s psihičnim pritiskom, da tekmo morajo dobiti. S tako trdo igro prihaja tudi do napak. Vse se je poznalo tudi pri prostih metih in metu iz igre."

Presenetila ga je boljša igra po premoru: "Zanimivo je bilo nadaljevanje: sprememba peterke, ki je dobila tretjo četrtino. Igrali smo precej drugače kot na vseh prejšnjih tekmah."

Pipan bi moral spodbuditi zunanje igralce
V odločilnih trenutkih so odločale malenkosti: "V zadnjih minutah so štele nianse. Tako v vodenju selektorjev kot v igri v napadu. Tam je štela vsaka žoga. Pipan bi moral zunanje igralce razigrati oz. spodbuditi, da bi prevzeli vodenje igre v svoje roke, ne pa dopustiti mrtve igre prek centrov. Tokrat je bila odločilna slaba obramba na zunanjih igralcih, od koder je bilo jasno, da preti glavna nevarnost."

Kljub izpadu iz osmine finala je Pavlovič zadovoljen z doseženim in za v prihodnje napoveduje: "Dosegli smo izjemen rezultat z uvrstitvijo med 16, moramo pa nadaljevati s tako ekipo in trenerjem naprej, saj bi novi selektor moral spet postaviti sistem na novo. KZS bo morala narediti dobro strokovno analizo svetovnega prvenstva in graditi naprej. Rad pa bi poudaril, da bo reprezentanca vedno dobro nastopala, če bo igro gradila na Primožu Brezcu in Saniju Bečiroviču - sta prava borca."

V zadnji četrtini šov Udriha
Sagadin ni našel pravega razloga za padec v zadnji četrtini: "Ne vem, kaj se je dogajalo v zadnjih minutah. Jasno je bilo, od kod preti največja nevarnost, a so vendarle puščali preveč prostora za najboj nevarne igralce. 84 danih točk je bilo dovolj za takšno tekmo, vendar obramba nikakor ni bila na nivoju. Sicer Sloveniji bolj odgovarja lovljenje nasprotnika, kot pa ustvarjanje oz. zadrževanje prednosti. V zadnji četrtini smo gledali "one-man band" šov - briljantna igra Bena Udriha, kar pa ni bilo dovolj."

Nekdanji trener Olimpije meni, da je ta ekipa sposobna še boljših uvrstitev: "Pipan se je trudil, dal je vse od sebe. Menim, da je Slovenija dosegla soliden rezultat z uvrstitvijo med 16 najboljših. Gotovo pa ostaja grenak priokus le ob koncu, ko bi lahko posegli še višje. Ta generacija je prišla med 16 najboljših na svetu zahvaljujoč končno enemu vrhunskemu rezultatu, ki ga je dosegla lani v Beogradu. Sposobni so še boljših uvrstitev, veliko pa bi pomenilo, da bi se priključila še igralca takega kova, kot sta Smodiš in Vujačič."