Žan Tabak, prvi košarkar, ki je po naslovu evropskega prvaka osvojil še šampionski prstan v Ligi NBA, je novi trener Maccabija. Na fotografiji
Žan Tabak, prvi košarkar, ki je po naslovu evropskega prvaka osvojil še šampionski prstan v Ligi NBA, je novi trener Maccabija. Na fotografiji "v akciji" lani aprila, ko je bil trener Tau Ceramice. Foto: EPA

Tabak je bil med letoma 1989 in 1991 z Jugoplastiko (seveda kot igralec) trikrat evropski prvak, v Ligi NBA pa je pri Houstonu osvojil šampionski prstan. Trenersko kariero je začel kot pomočnik Joana Plaza pri madridskem Realu.

"Zelo sem vesel in vznemirjen, da prihajam v tako velik klub, kot je Maccabi. Gre za enega najelitnejših klubov v zgodovini košarke. Potrudil se bom, da mu pomagam k novim uspehom," je povedal Tabak, ki je pogodbo z Maccabijem podpisal do konca sezone z možnostjo podaljšanja za še eno leto. Hrvaški strokovnjak je na trenerskem stolčku zamenjal Guya Goodesa, ki ga je uprava kluba zaradi slabih izidov odpustila.

Nazadnje je Tabak delal pri Fuenlabradi, ki ji je izraelski klub nakazal 100 tisoč evrov odškodnine, pred tem pa tudi na Poljskem in v Španiji, kjer je bil med drugim tudi dvakrat pomočnik trenerja pri madridskem Realu.

Maccabi bo naslednjo tekmo Evrolige igral v četrtek doma proti CSKA-ju.