Chris Paul (levo) je z reprezentanco ZDA dvakrat osvojil naslov olimpijskega prvaka. Foto: EPA
Chris Paul (levo) je z reprezentanco ZDA dvakrat osvojil naslov olimpijskega prvaka. Foto: EPA

Po Anthonyju Davisu in Kobeju Bryantu je to že tretji ameriški košarkar, ki se je odpovedal nastopu na olimpijskih igrah.

Chris Paul potrebuje počitek
"Čutim, da moje telo potrebuje čas, da se regenerira,"
je svojo odločitev pojasnil Paul, ki je z reprezentanco ZDA v Pekingu in Londonu osvojil olimpijsko zlato kolajno. "Pred kratkim me je sin vprašal, ali bom igral na olimpijskih igrah. Po eni strani sem mu želel reči, da bom, vendar sem mu potem dejal, da bom raje več časa preživel z njim," je dodal 30-letni košarkar Los Angeles Clippersov.

Paul je imel svoj prvi nastop za reprezentanco ZDA na svetovnem prvenstvu na Japonskem leta 2006, ko so bili Američani samo tretji, pred njimi so bili Španci in Grki. Leto pred tem ga je kot četrtega z nabora vzel takratni New Orleans Hornets, zanj je igral do leta 2011, od takrat dalje pa nosi dres Clippersov. V letošnji sezoni je njegovo povprečje 19,8 točke na tekmo, pohvali pa se lahko tudi s povprečno 9,9 podaje.

Pred njim sta nastop na olimpijskih igrah odpovedala Davis, ki je pred dobrim tednom dni zaradi poškodbe kolena in rame že končal letošnjo sezono v Ligi NBA, in Bryant, ki bo sredi aprila po koncu rednega dela sezone končal svojo bogato košarkarsko kariero.