Detlef Schrempf je leta 1993 postal prvi evropski košarkar, ki je zaigral na tekmi zvezd. Foto: AP
Detlef Schrempf je leta 1993 postal prvi evropski košarkar, ki je zaigral na tekmi zvezd. Foto: AP

Med njimi ni slovenskih predstavnikov, potem ko je bil v generaciji 2020 izbran Jure Zdovc. Od Evropejcev so najbolj zveneča imena grški "zmaj" Panajotis Janakis, ki je bil nosilec grške reprezentance ob naslovu evropskega prvaka leta 1987, leta 2005 pa je evropski prvak z Grčijo postal še kot selektor, Nemec Detlef Schrempf, eden prvih evropskih košarkarjev, ki se je uveljavil v NBA-ju, in prvi Evropejec, ki je zaigral na tekmi zvezd, ter italijanski trener Ettore Messina, štirikratni zmagovalec Evrolige.

Sorodna novica Jure Zdovc po Ivu Daneu kot drugi Slovenec v Fibino hišo slavnih

Posmrtno so v hišo sprejeli tudi legendarnega ameriškega trenerja Chucka Dalyja, ki je vodil izvirno ameriško sanjsko moštvo do zlate kolajne na olimpijskih igrah v Barceloni, poleg tega pa je bil v Ligi NBA tudi trener zlate generacije ekipe Detroit Pistons.

Poleg njih so novi stanovalci hiše slavnih še Senegalec Mathieu Faye, Rus Sergej Tarakanov, Urugvajec Oscar Moglia, Slovak Stanislav Kropilak, Bolgarka Penka Stojanova, Kitajka Haišia Ženg, Čehinja Hana Horakova ter avstralski trener Tom Maher. Prvič v zgodovini nagrajenci prihajajo iz Kitajske, Senegala, Slovaške in tudi Nemčije.