Rade Mijanović ni več trener Heliosa. Foto: Drago Perko/www.kosarka.si
Rade Mijanović ni več trener Heliosa. Foto: Drago Perko/www.kosarka.si
Nicholas Jacobson
Ekipa v Domžalah ni pokazala veliko, še največ točk je dosegel Nicholas Jacobson. Foto: Drago Perko/www.kosarka.si

Modro-beli, ki se v družbi klubov nekdanje skupne države, preizkušajo že pet let, se z zmago prednosti pred Zagrebom nahajajo šele na predzadnjem mestu na lestvici. Rezultati so preslabi, Helios je v letošnji sezoni ugnal le hrvaška Zagreb in Split ter srbski FMP, boljši sta bili tudi obe preostali slovenski moštvi. Rade Mijanović se tako po le nekaj mesecih dela poslavlja od vroče klopi v Komunalnem centru. Verjetno bi bilo bolje, da bi ostal pri Krki, ki jo je po koncu lanske sezone znova popeljal v Ligo NLB.

Svežina da, rezultatov ni
In kaj je sploh Rade storil v Domžalah? V klub je po mnenju uprave prinesel veliko svežine, energije in znanja, ki si ga je zagotovo nabral v Ljubljani, ko je sedel zraven najtrofejnejšega slovenskega trenerja Zmaga Sagadina. A so državni in pokalni prvaki iz leta 2007 prevečkrat izgubili v končnici, zmag pa je bilo premalo.

Do konca sezone Trifunović
Trenersko mesto bo prevzel dozdajšnji pomočnik Rado Trifunović, ki bo odločitve ob parketu sprejemal tudi v državnem prvenstvu in pokalu. 35-letni Domžalčan je v dresu barvarjev nekdaj tudi igral, kot trener pa se je dokazal z delom z mladimi. Uvodni krst bo doživel v soboto zvečer, ko v Domžale prihaja srbski Partizan.

A. B.