Klemen Prepelič je ob porazu Olimpije pri Igokei dosegel 24 točk.
Klemen Prepelič je ob porazu Olimpije pri Igokei dosegel 24 točk. "Srečanje nima rezultatskega pomena. Tekma nima tekmovalnega naboja, ampak jo pač moramo odigrati po najboljših močeh. Imamo težave s poškodbami, a upam predvsem, da bomo po tekmi brez novih poškodb. V nedeljo imamo pomembno srečanje v Ligi ABA. JDA Dijon ima veliko talenta predvsem v napadu, ampak mislim, da smo pod košem boljši in prav tam moramo iskati svoje priložnosti, saj se potem odpre tudi veliko prostora za naše strelce z razdalje," pravi Prepelič. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaji so že pred zadnjim krogom izgubili možnosti za preboj v osmino finala, kljub temu pa se želijo od domačih navijačev posloviti z zmago. Trener zeleno-belih Aleš Pipan bo imel na voljo zdesetkano zasedbo.

Razredčene vrste zeleno-belih
Poleg Sasuja Salina, s katerim so se Ljubljančani sporazumno razšli, saj se Finec seli v Gran Canario, proti Dijonu ne bodo igrali še poškodovani Hristo Nikolov, Marko Marinović in Halil Kanacević. Močno vprašljiv je nastop Jake Brodnika, medtem ko bosta Luka Rupnik in Dino Murić stisnila zobe.

Dijon je četrta ekipa francoskega prvenstva
"Naša želja je, da se od domačih gledalcev poslovimo z zmago, kar pa ne bo lahko. Poleg številnih odsotnosti je treba vedeti, da je Dijon kakovostna ekipa, ki zaseda četrto mesto v francoskem prvenstvu,"
pravi strateg zmajev Pipan. Union Olimpija je na prvi tekmi v Franciji zmagala z 81:77.

EVROPSKI POKAL (M)

SKUPINA K, 2. del, 6. krog

Sreda ob 20.30:
UNION OLIMPIJA - DIJON

Ob 20.15:
BAYERN MÜNCHEN - BROSE BASKETS BAMBERG

Lestvica:                            
BAYERN MÜNCHEN          5  5 0 +73 10
BROSE BASKETS BAMBERG   5  3 2  -6  8
-------------------------------------
UNION OLIMPIJA          5  1 4 -19  6
DIJON                   5  1 4 -48  6