Košarkarje Uniona Olimpije naslednja tekma čaka v soboto, doma proti Hemofarmu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Košarkarje Uniona Olimpije naslednja tekma čaka v soboto, doma proti Hemofarmu. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Zmaji prekratki le za koš

Razočarani trener U. Olimpije Jure Zdovc je z novinarsko konferenco po porazu proti Barceloni jedrnato opravil: "Čez dva dni imamo novo tekmo, takrat se bo pokazal pravi karakter te ekipe."

"Čestitam nasprotnemu trenerju za zmago in svojim igralcem za borbenost. Imeli smo dober drugi polčas in met za zmago. Tokrat se pač ni izšlo. Ne vem, ali ste opazili, vendar se je Barcelona prilagajala nam in ne mi njim. Ob tem bi se rad znova zahvalil publiki za izjemno podporo. To je pač Barcelona, imeli so tudi nekaj pomoči v obliki nedosojenih korakov ... Realnost je taka, da imamo čez dva dni novo tekmo, takrat se bo pokazal pravi karakter te ekipe. Takšne tekme, kot je današnja, so lahke, saj igralcev ni treba dodatno motivirati. Ob tem bi še poudaril, da bi danes ob še enem igralcu več v rotaciji zmagali," je še dodal trener zeleno-belih.

Pascual: Markota nam je povzročal velike težave
Gostujoči trener Xavi Pascual ni pozabil na sijajno vzdušje v Stožicah: "Rad bi pohvalil navijače Olimpije za pravi spektakel, ki so ga priredili. Seveda smo veseli te zmage. Igrali smo dobro v obrambi, razen v tretji četrtini, ko smo izgubili nadzor nad tekmo. Ničesar nam ni uspelo nadzirati več, niti skoka. V tretji četrtini nismo imeli več prave hitrosti pri prenosu žoge, saj je Olimpija vsakič zadela. Popustili smo v obrambi, kar se je poznalo tudi v napadu. Nismo več zadeli odprtih metov. Na koncu je bil glede na potek tekme pričakovano izid tesen. Markota nam je povzročal velike težave."
Zmaji prekratki le za koš