Zvezdan Mitrović Foto: EPA
Zvezdan Mitrović Foto: EPA

54-letni Mitrović je nazadnje deloval v turškem Galatasarayu, pred tem pa med drugim vodil Monaco, Asvel, Budućnost, Krivbas in Himik. Leta 2021 je z Monacom osvojil naslov v Evropskem pokalu. Pohvali se lahko tudi z naslovi državnega prvaka Francije in Ukrajine. Naslov francoskega državnega prvaka je osvojil leta 2019 z Asvelom, naslov ukrajinskega državnega prvaka pa leta 2009 s Krivbasom. Leta 2021 je bil izbran tudi za najboljšega trenerja v Evropskem pokalu. Trikrat je bil izbran tudi za najboljšega trenerja francoskega državnega prvenstva ter enkrat za najboljšega trenerja ukrajinske lige.

Med letoma 2017 in 2019 je bil selektor črnogorske moške članske reprezentance. Na evropskem prvenstvu leta 2013 v Sloveniji je bil pomočnik selektorja.

Poletje se počasi približuje, zato je čas, da misli usmerimo proti novi sezoni in izzivom, ki jih prinaša s seboj. Z veseljem predstavljamo novega glavnega trenerja članske ekipe Cedevite Olimpije, Zvezdana Mitrovića. Njegova strast do košarke in odnosi, ki jih splete z igralci, sta le dve od kopice stvari, zaradi katerih menimo, da je Mitrović idealen za mesto našega glavnega trenerja. Zaveda se, kaj potrebuje ekipa, da lahko tekmuje na najvišji ravni v Evropi, obenem pa ima izkušnje z osvajanjem lovorik v Evropskem pokalu z Monacom. Veseli smo, da bo Mitrović sedel na klop naše ekipe, obenem pa s pozitivno vnemo pričakujemo poletje, ko bomo sestavili ekipo za novo sezono,” je povedal športni direktor Cedevite Olimpije Chechu Mulero, ki je zamenjal Vlada Ilievskega.

Zadovoljen sem ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo, prisotni so lep občutek, navdušenost in motivacija. Obenem se vračam v regionalno ligo, ki sem jo spoznal pred 20 leti kot pomočnik trenerja v Budućnosti, ter seveda v Evropski pokal, kjer sem pustil lep pečat. Sestaviti moramo kakovostno ekipo iz kvalitetnih igralcev, fantov z dobrim karakterjem, ki bi s svojo zavezanostjo, svojim odnosom, in na koncu koncev tudi zmagami, napravili dober rezultat, s tem pa navijače privabili v dvorano,” je ob podpisu pogodbe s Cedevito Olimpijo povedal Zvezdan Mitrović.

Prioriteta je selekcija kakovostnih ljudi, z dobrim karakterjem, ki jih povezuje dobra kemija, tako pa se lahko napravi dober rezultat. Navijače vabim, da nas pridejo podpreti v čim večjem številu. V svojem imenu in imenu mojega strokovnega štaba lahko garantiram, da bomo dali svoj maksimum, in da bomo skušali Cedevito Olimpijo vrniti na zmagovalno pot, še posebej v evropskem tekmovanju. Napravili bomo vse, da bomo zanimivi za spremljati, ob podpori navijačev pa bo zagotovo vse skupaj veliko lažje. Košarka se igra za navijače, želimo, da pridejo na tekmo in uživajo v naši igri," je še povedal Mitrović.