Valentino Rossi (v sredini) ima z relijem že kar nekaj izkušenj. Foto: EPA
Valentino Rossi (v sredini) ima z relijem že kar nekaj izkušenj. Foto: EPA
Michael Schumacher
Michael Schumacher med testiranjem na dirkališču v Portimau. Foto: EPA

"Relije imam zelo rad. Pozimi bom dirkal vsaj na dveh," je v intervjuju za Gazzetto dello Sport povedal šestkratni svetovni prvak v najmočnejšem motociklističnem razredu, ki te dni svoje znanje predstavlja na "reli šovu" v Monzi.

V Walesu je nastopil že leta 2002, vendar relija ni končal. Tokrat želi pripeljati do konca: "Težko bo. Vstajati bo treba ob 4.30, prevoziti veliko kilometrov in biti vseskozi maksimalno osredotočen. Prejšnji teden sem v Walesu opravil nekaj testnih kilometrov. Deževalo je, vse je bilo v blatu, temperatura pa 3 stopinje Celzija."

Rossi je julija z Yamaho podpisal novo dveletno pogodbo. Ga bomo nato namesto na dveh kolesih gledali na štirih? "Bomo videli," odgovarja 29-letni "Doktor", ki je že preizkusil tudi Ferrarijev bolid formule ena. Pozimi bo v Mugellu znova sedel vanj.

Schumi v SP-ju razreda superbike?
Michael Schumacher
je ubral obratno pot. V zadnjem času vse več časa preživi na motociklu. Septembra je v Magny-Coursu navdušil ob prvem spoznavanju s Hondinim motociklom iz svetovnega prvenstva razreda superbike, izkazal pa se je tudi med testiranji na Portugalskem. Pri Hondi bi "Schumiju" z veseljem ponudili mesto dirkača v SP-ju za prihodnje leto. Zdaj je vse odvisno od Nemca, ki bo januarja dopolnil 40 let.

M. R.