Danica Patrick ima prednike iz Irske, Srbije in ZDA. Foto: EPA
Danica Patrick ima prednike iz Irske, Srbije in ZDA. Foto: EPA

Američanka Danica Patrick je na 300 miljah Japonske nastopila na svoji 50. dirki v tej konkurenci. Pri zmagi je imela nekoliko sreče, saj so morali vodilni trije vozniki v zadnjih petih krogih v boks po dodatno gorivo. Drugo mesto je z zaostankom slabih šestih sekund osvojil najhitrejši na kvalifikacijah, Brazilec Helio Castroneves.

Do zmage s pravilno taktiko
"Dolgo časa sem lovila to zmago. Končno," se je v cilju veselila 26-letna Američanka. "Zmago sem si zagotovila zaradi odlične strategije v boksih. Vedela sem, da ima Helio isto taktiko kot jaz, ko sem ga prehitela, sem vedela, da sem blizu zmagi," je kar vrelo iz nje. Brazilca je prehitela v 198. krogu od 200-ih.

"Danica je izjemna voznica. Srečen sem, da je to breme prve zmage končno padlo z njenih ramen," je bil zadovoljen Michael Andretti, solastnik Andretti Green Racinga.

Na desni strani si oglejte kratek povzetek tekme.

V skupnem seštevku tretja
Patrickova v tej konkurenci nastopa četrto leto. Uvodno leto 2005 je prejela nagrado za najboljšega novinca leta. Pred Motegijem je trikrat stopila na zmagovalni oder. V skupnem seštevku je lani osvojila sedmo mesto. Po krstni zmagi po treh dirkah zaseda tretje mesto.

S. J.