Tim Gajser je imel 13. izid kvalifikacij na dirki v Franciji. Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser je imel 13. izid kvalifikacij na dirki v Franciji. Foto: hondaproracing.com

Izjemen slovenski motokrosist je v Francijo prišel z odlično popotnico, saj je na prejšnji dirki v Španiji drugič v sezoni dobil obe vožnji in prepričljivo zmagal, danes pa ni šlo po načrtih. Na treningu je bilo še vse v redu, saj je bil Gajser najboljši, v kvalifikacijah pa je imel že na začetku težave, tako da je zdrsnil celo na zadnje, 35. mesto, a se je nato prebil do 13. mesta. Na dirki bo seveda vseeno lovil deseto uvrstitev na stopničke. Doslej se je še na vsaki dirki prebil med najboljše tri.

Kvalifikacije je dobil Rus Jevgenij Bobrišev, Francoz Febvre, ki je pred domačo dirko sklenil novo pogodbo s tovarniško ekipo Yamahe in bo v moštvu ostal še do leta 2019, pa je bil drugi. Švicar Valentin Guillod je končal na tretjem mestu, za njim so se zvrstili še Belgijec Clement Desalle, Nemec Maximilian Nagl in Belgijec Jeremy Van Horebeek. Peter Irt je bil v kvalifikacijah 21.

V nedeljo se bo prva vožnja v razredu MXGP začela ob 14. uri, druga pa ob 17.

19-letni Gajser ima v točkovanju svetovnega prvenstva 385 točk. Najbližji konkurent Febvre zaostaja 24 točk, Italijan Antonio Cairoli na tretjem mestu pa že 47 točk. Irt ima eno točko.