Tim Gajser je spet odlično opravil svoje delo. Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser je spet odlično opravil svoje delo. Foto: hondaproracing.com
10. dirka, 10. stopničke Tima Gajserja

Gajser je imel na zahodu Francije 13. izid kvalifikacij, na dirki pa se je v prvi vožnji s tretjega mesta prebil v ospredje in po dramatičnem dvoboju s Febvrom slavil novo zmago. V cilj je prišel s prednostjo šestih desetink sekunde. Tretji je bil Italijan Antonio Cairoli. Peter Irt je zasedel 26. mesto.

"Na začetku nisem bil tako agresiven, spremenil sem taktiko in čakal na svojo priložnost. Izjemno vesel sem, ponesli so me tudi sijajni gledalci," je povedal Gajser, ki je Febvru pokvaril veselje pred številnimi domačimi navijači.
V zadnjem delu umiril ritem, zadel ga je še kamen
V drugi vožnji je Febvre na začetku vozil za Gajserjem, a ga po petih minutah prehitel in vodstvo zadržal do konca. V cilju je bil slabih deset sekund pred slovenskim motokrosistom. Gajser je sicer še enkrat prišel blizu in nekoliko zmanjšal zaostanek, vendar ni mogel napasti. V zadnjem delu dirke je povsem umiril ritem, za nameček ga je v predzadnjem krogu v roko zadel še kamen, ki je priletel izpod motorja tekmecev. Za njim se je uvrstil Rus Jevgenij Bobrišev, medtem ko se je moral Cairoli po padcu zadovoljiti s sedmim mestom. Irt je končal na 25. mestu
Febvre in Gajser sta danes osvojila po 47 točk, tretje mesto je zasedel Bobrišev z 38, četrto pa Cairoli s 34. Irt je bil brez točk 29.
V skupnem seštevku svetovnega prvenstva je Gajser po deseti dirki sezone ohranil 24 točk prednosti. Naslednja dirka bo čez dva tedna v Angliji.

Vrstni red po 20 vožnjah (od 36):    
 1. T. GAJSER       Honda         432
 2. R. FEBVRE       Yamaha        408
 3. A. CAIROLI      KTM           372
 4. M. NAGL         Husqvarna     342
 5. J. BOBRIŠEV     Honda         333
 6. J. VAN HOREBEEK Yamaha        293
 7. S. SIMPSON      KTM           210
 8. V. GUILLOD      Yamaha        208
 9. K. STRIJBOS     Suzuki        204
10. G. COLDENHOFF   KTM           184
...                                  
46. P. IRT          Yamaha          1

10. dirka, 10. stopničke Tima Gajserja