Tim Gajser se zaveda pomembnosti štarta, ki je bil ključen trenutek vseh dosedanjih dirk v Mantovi. Foto: AMZS
Tim Gajser se zaveda pomembnosti štarta, ki je bil ključen trenutek vseh dosedanjih dirk v Mantovi. Foto: AMZS

Tim Gajser v nenavadni sezoni, ki jo je za pol leta prekinila pandemija koronavirusa, potem pa so sprejeli nov sistem tekmovanja s po več dirkami na istem prizorišču, še ni zmagal. Dobil je sedem posamičnih voženj, a mu še ni uspelo sestaviti dveh zares dobrih na enem prizorišču, ki bi mu prinesli tudi skok na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v sezoni 2020.

49 točk loči prvo peterico
Vseeno branilec naslova ne more biti nezadovoljen, saj je na vrhu v skupnem seštevku, kamor se je prebil po prvi od treh dirk v Mantovi. A prednost pred zasledovalci, zlasti Antoniom Cairolijem je majhna, zato bo tudi ta konec tedna odločala vsaka malenkost. Gajser ima 352 točk, Cairoli pa 347. Tretji je Švicar Jeremy Seewer s 334, brez možnosti nista niti Španec Jorge Prado (317) in Nizozemec Glenn Coldenhoff (303).

V sredo ni mogel mimo Cairolija
Proga v Mantovi je zahtevna, prvi dirki pa sta pokazali, da je ključen dober štart. Pri teh se Gajser že vso sezono precej lovi, v nedeljo je boljšo skupno uvrstitev spet zapravil s slabim začetkom prve vožnje. V sredo je bilo že bolje, v drugi vožnji si je izbral tudi drugačno štartno izhodišče, a mu je načrte potem prekrižal padec, ki pa mu ni prinesel večje izgube časa.

Gajser: Brez dobrega štarta je težko priti naprej

"Ni bil slab dan, končal sem na stopničkah, ampak popolnoma zadovoljen pa nisem bil. Štart spet ni bil najboljši, potem sem sicer ujel Antonia, nisem pa mogel mimo njega, vsi smo se vozili v enakem ritmu," je dirko v sredo za spletno stran svoje ekipe Honda ocenil Gajser.

Ključna rdeča štartna številka
Slovenski as pa ve, da ima še rezerve in da lahko v nedeljo doda še kakšno malenkost za boljši izid. "V drugi vožnji sem bil blizu Febvreju in sem ga resno lovil. Odkril sem nekaj mest na progi, kjer bi ga lahko prehitel, potem pa sem padel in zdrsnil na tretje mesto. Ampak imam rdečo štartno številko, in to je po vsaki dirki najpomembnejše," pravi Gajser.

Sledi skok v Španijo, nato trojček v Belgiji
V sezoni 2020 je na koledarju 18 dirk, prihajajoča v Mantovi bo 11. Premora pa dirkači ne bodo imeli, že 11. oktobra bo preizkušnja v Španiji, kjer bo samo ena dirka, sledita pa še dva koronska trojčka: med 18. in 25. oktobrom bo prizorišče belgijski Lommel, med 1. in 8. novembrom pa italijanska Pietramurata.