Tim Gajser je imenitno dirkal v Italiji, kjer je imel tudi ogromno navijačev. Foto: HRC
Tim Gajser je imenitno dirkal v Italiji, kjer je imel tudi ogromno navijačev. Foto: HRC

16. v karieri se je Gajser, ki je tudi na četrti letošnji dirki končal na odru za zmagovalce, zavihtel na najvišjo stopničko. 11. mu je to uspelo v najmočnejšem razredu MXGP in prvič po avgustu leta 2017, ko je bil najboljši na Švedskem. Drugič je osvojil VN Trentina, kjer je slavil svojo debitantsko zmago, a tedaj še v razredu MX2. Cairoli v skupnem seštevku vodi s 191 točkami, Gajser pa je zmanjšal zaostanek in jim ima zdaj 175.

V prvi vožnji v "slovenskem ovinku" švignil mimo Cairolija

V sobotnih kvalifikacijah si je Gajser privozil najboljši štartni položaj, toda štart mu v Pietramurati v prvi vožnji ni najbolje uspel in padel je na peto mesto. Vodstvo je prevzel Cairoli, Tim pa se je hitro prebil na drugo mesto in se podal v lov za trenutno najboljšim v skupnem seštevku.

V 15. krogu je prišel tik za Cairolija in prav v "slovenskem ovinku", kjer je bila zbrana množica njegovih navijačev, švignil mimo odličnega Italijana. Sicer je dva kroga pred koncem napravil manjšo napako, a vseeno ohranil prednost in dobil prvo vožnjo.

Neverjetno, kar brez besed sem. Igrala sva se igro mačke z mišjo, iskala sva prednosti pred drugim in iskala mesta, kjer bi se lahko prehitevala. Neverjetno, neverjetno ...

Tim Gajser

Cairoli padel dva kroga pred koncem

V drugi vožnji sta Cairoli in Gajser prikazala še atraktivnejšo predstavo. Tokrat je Tim odlično začel, Cairoli pa mu je hitro sledil. Znova sta bila razred zase in prave konkurence nista imela. Nekje na polovici proge je Italijan prevzel vodstvo, pet krogov pred koncem pa ga je prehitel Gajser.

Cairoli je v zaključku preizkušnje silovito napadel. Ko sta do konca ostala še dva kroga, je prišel pred slovenskega dirkača, toda kmalu zatem je napravil napako, hitro je naredil še eno, po kateri je padel, Gajser pa se je odpeljal proti zanesljivi zmagi. Cairoli je imel dovolj prednosti, da je ubranil drugo mesto.

Sorodna novica Tim Gajser na VN Trentina s prvega mesta

Gerčar nastopil prvič v tej sezoni

Tretje mesto je obakrat zasedel Francoz Gautier Paulin. V Trentinu je prvič v sezoni nastopil še drugi slovenski dirkač v elitnem razredu Klemen Gerčar, ki pa je bil daleč od točk in je končal na 29. mestu (27. in 26. mesto v posamičnih vožnjah).

V razredu MX2 pa je nastopil Jan Pancar, ki pa tudi ni prišel med dobitnike točk. V prvi vožnji je bil 31., v drugi 28., skupno pa 30. Zmagal je Španec Jorge Prado. Dirkači bodo imeli zdaj mesec dni premora, naslednja dirka bo preizkušnja v Lombardiji v Mantovi 12. maja.

Gajser zmagal v Trentinu