Gajser je v Mehiko prišel kot vodilni v razredu MXGP, zdaj pa je prednost pred zasledovalci še povečal. Foto: hondaproracing.com
Gajser je v Mehiko prišel kot vodilni v razredu MXGP, zdaj pa je prednost pred zasledovalci še povečal. Foto: hondaproracing.com
Gajser: To je bil popoln konec tedna

Gajser je v Leonu obakrat prepričljivo zmagal. V prvi vožnji je odlično štartal, po zunanji strani je takoj prišel v ospredje. Iz kroga v krog je višal prednost, na koncu je bil slabih 15 sekund pred drugouvrščenim Rusom Jevgenijem Bobriševim, ki je njegov moštveni sotekmovalec pri Hondi. Tretji je bil Francoz Gautier Paulin.

V drugi vožnji je drugo mesto z enakim zaostankom zasedel Italijan Antonio Cairoli, tretje pa Paulin. Slovenec je sicer moral voziti nekoliko bolj previdno, saj je bil Cairoli sprva le nekaj sekund za njim. Skupno je Gajser s 50 točkami slavil pred Cairolijem (40) in Paulinom (40).

Makolčan, ki je z zmago še povečal vodstvo v svetovnem prvenstvu, je prevladoval že na vseh preizkušnjah za trening, ki so jih v soboto izvedli v Leonu.

"Proga je bila na dirki drugačna kot v kvalifikacijah, bolj je drselo in bilo razrito. V dirki sem zelo užival, to je bil perfekten vikend. Motor je deloval fenomenalno, hvala ekipi," je povedal lanski svetovni prvak.
Sezona se bo nadaljevala čez 14 dni s prvo evropsko dirko v Pietramurati v Italiji, kjer bodo nastopili tudi Klemen Gerčar ter brata Peter in Jernej Irt, že prihodnjo nedeljo pa bodo motokrosisti v Brežicah tekmovali na dirki državnega prvenstva.

SP, vrstni red po 7. vožnji (od 37):
 1. T. GAJSER         SLO          156
 2. A. CAIROLI        ITA          136
 3. C. DESALLE        BEL          119
 4. J. VAN HOREBEEK   BEL          116
 5. G. PAULIN         FRA          112
 6. J. BOBRIŠEV       RUS          111
 7. R. FEBVRE         FRA           89
 8. K. STRIJBOS       BEL           78
 9. M. NAGL           NEM           73
10. S. SIMPSON         VB           70

Gajser: To je bil popoln konec tedna