Tim Gajser je bil po nastopu zelo razočaran. Foto: www.alesfevzer.com
Tim Gajser je bil po nastopu zelo razočaran. Foto: www.alesfevzer.com

Uvodna vožnja je postregla res z malo akcije, Jeffrey Herlings je najhitreje zapeljal v prvi zavoj, drugi je bil Jorge Prado. Slovenski as Tim Gajser je bil četrti, a že po nekaj zavojih je prehitel Jeremyja Seewerja.

Jeffrey Herlings je v srednjem delu sezone v vse boljši formi. Foto: EPA
Jeffrey Herlings je v srednjem delu sezone v vse boljši formi. Foto: EPA

Malo akcije do konca uvodne vožnje
Najboljša trojica je nato v tem vrstnem redu vztrajala vse do cilja. Herlings je imel pred Špancem nekaj sekund prednosti, Gajser pa jima ni mogel slediti, saj je v vsakem krogu zaostal več kot sekundo. Jan Pancar je osvojil 12. mesto.

Gajser najprej padel v 6. krogu ...
Pred začetkom druge vožnje so organizatorji zmočili progo, kar je kot običajno ustrezalo Gajserju. Tokrat je boljše štartal, saj je že v uvodnem krogu prehitel Prada in zaostajal le za Herlingsom. Nizozemec je imel v 6. krogu težave, padel je na tla, takrat je Gajser za nekaj sekund prevzel vodstvo, a kmalu je trčil s Pradom, padel na tla, kar je pomenilo, da je nadaljeval na tretjem mestu.

... nato pa še v osmem
Gajser je dva kroga pozneje še enkrat pristal na tleh in spet izgubil dve mesti. Na progo se je vrnil na petem mestu, kjer je vztrajal do konca. To je pomenilo skupno četrto mesto. Vožnjo je dobil Prado, drugi je bil Herlings, ki sta oba zbrala po 47 točk, velika nagrada – že sedma v sezoni – pa je pripadla Špancu, ker je bil boljši v drugi vožnji. Pancar je drugo vožnjo končal na devetem mestu, skupno pa je bil deseti.

Pred Pradom ima še 22 točk prednosti
Pogled na lestvico kaže, da je na vrhu še vedno Gajser, ki ima zdaj 555 točk, njegova konkurenta sta danes osvojila 11 točk več, kar pomeni, da ima Prado po novem 533 točk, Herlings pa 497. Pancar je skupno 15., ima 140 točk.

Lombok bo naslednjo dirko gostil že naslednjo nedeljo.

Dva padca Gajserju preprečila novo uvrstitev na stopničke