Klemen Gerčar je v letošnji sezoni nizal uspehe. Foto: MMC RTV SLO
Klemen Gerčar je v letošnji sezoni nizal uspehe. Foto: MMC RTV SLO
Gerčar najboljši moto športnik leta 2012

Zasedel je skupno četrto mesto v SP-ju v razredu MX3 in zmagal na dirki v Orehovi vasi. Prvič pa so podelili tudi priznanje za mladega športnika leta, tudi v tej kategoriji pa je zmagovalec motokrosist Tim Gajser. Nagrado je dobil za naslova mladinskega svetovnega in evropskega prvaka.

"V letošnji sezoni je veliko stvari, ki sem si jih zapomnil. Nedvomno je med njimi zmaga v Orehovi vasi, poleg tega pa še uspeh s slovensko reprezentanco. Nedvomno sta to najpomembnejša dogodka zame letos. Ta nagrada pa je seveda tudi spodbuda za naprej, ne samo zame, ampak tudi za vse mlajše, ki se bodo morda odločili resno vstopiti v ta šport. Z mislimi sem že tudi v novi sezoni, sem že začel treninge, da bi bil čim bolje pripravljen tudi za naprej, da bi lahko še kdaj dosegel takšne rezultate," je dejal glavni nagrajenec večera Gerčar, ki bo ostal v istih tekmovanjih in istem moštvu kot letos tudi v naslednji sezoni, skušal bo priti čim višje v razredu MX3, skrita želja pa so stopničke v skupnem seštevku, saj so mu letos za las ušle.

"Sezona je bila popolna. Osvojil sem veliko naslovov, s slovensko reprezentanco pa smo dosegli zgodovinski uspeh. Moja ocena je čista desetka, saj sem dosegel uspehe v vseh tekmovanjih, kjer sem nastopil. Če zmagaš na SP-ju, to pomeni nekaj zelo velikega. Po drugi strani pa je tudi nastopanje za Slovenijo nekaj posebnega, že na svetovni dirki smo se prvič po devetih letih uvrstili v finale A, na evropskem pokalu narodov pa smo že v kvalifikacijah pokazali, da sodimo v svetovni vrh," pa je sezono podoživel Gajser. Poudaril je, da si želi v naslednji sezoni preseliti v člansko kategorijo v EP do 250 in MX2 v SP, želi pa si poseči na vrh tudi v teh konkurencah.

Oba sta ta večer sicer prejela še več nagrad, obe posebni priznanji AMZS-ja za mednarodne dosežke - bila sta člana slovenske ekipe, ki je v Ukrajini osvojila naslov evropskih podprvakov - Gajser tudi nagrado za fair play, Gerčar pa še za naslov državnega prvaka v razredu open.

AMZS je sicer v Festivalni dvorani v Ljubljani podelil številna priznanja; tako so nagradili vse državne prvake in zmagovalce pokalnih tekmovanj v minimotu, tekmovanju s skuterji, hitrostnem motociklizmu, starodobnem motociklizmu, v enduru, kartingu, supermotu, spidveju in motokrosu. Podelili so priznanja najboljšim prirediteljem dirk v Sloveniji, nagrado za športno potezo leta (dobil jo je Gajser, ker je na dirki v Orehovi vasi, kjer sta se borila za naslov, po medsebojnem trčenju počakal Gerčarja in ga spustil predse) ter posebno priznanje, tega je prejel dolgoletni športni funkcionar v spidveju Franci Tomažič. Kristalno čelado za pet naslovov prvaka je dobil starodobni motociklist Božo Cvirn.

Gerčar najboljši moto športnik leta 2012