Piero Longhi je trenutno na drugem mestu. Foto: MMC RTV SLO
Piero Longhi je trenutno na drugem mestu. Foto: MMC RTV SLO
Harrach najbolje začel v Mariboru

V slovenski razvrstitvi državnega prvenstva zanesljivo vodi Italijan Piero Longhi, ki ima za Harrachom po prvem dnevu na drugem mestu 14,1 sekunde zaostanka. Harrach je blestel predvsem na obeh hitrostnih preizkušnjah v Schlossbergu v Avstriji, kjer si je že takoj pripeljal lepo prednost. Po dveh HP-jih je ta znašala 15 sekund pred Italijanom Pierom Longhijem (škoda fabia S2000), toda Longhi je bil nato najhitrejši na Koroškem mostu, tako da je zaostanek za Harrachom zmanjšal na 14,1 sekunde.

Odločilen del relija bo v soboto dopoldne. Če bo Harrachu uspelo zjutraj dosegati najboljše čase, ga tekmeci pozneje ne bodo več mogli ujeti. Longhi bi lahko Harracha ugnal zjutraj, kajti ob zaostanku se bo Italijan zagotovo osredotočil tudi na branjenje vodstva v slovenskem državnem prvenstvu. Longhiju je danes uspelo nabrati 3,6 sekunde prednosti pred Avstrijcem Raimundom Baumschlagerjem v enakem dirkalniku.

V slovenski razvrstitvi vodi Longhi, saj Rok Turk (peugeot 207 S2000) že po treh HP-jih zaostaja 37 sekund. Turk ima lepo prednost pred Darkom Peljhanom (mitsubishi lancer EVO9), ki znaša že dvajset sekund.

Harrach najbolje začel v Mariboru