Tomaž Kaučič lahko dirko pred koncem že slavi. Foto: Uroš Modlic
Tomaž Kaučič lahko dirko pred koncem že slavi. Foto: Uroš Modlic

Peto letošnjo dirko je zaznamovalo slabo vreme. Zaradi močnega dežja v soboto niso do konca opravili t. i. superspeciala po središču mesta, hitrostno preizkušnjo pa so morali zaradi vode na cestišču odpovedati in jo izvesti le kot etapo. Dirko je tako sestavljalo deset hitrostnih preizkušenj. Kaučič je hitro pokazal, da ga bo težko kdo premagal, vodstvo je prevzel že po prvem HP-ju. Najprej mu je sledil Peljhan, nato pa se mu je najbolj približal Miha Rihtar. Kaučič je do konca zadržal prednost in potrdil prevlado v reliju v Sloveniji.

Tretje mesto je osvojil Hrvat Danijel Šaškin, ki je na koncu bil oster boj s Peljhanom, za peto mesto pa sta se "udarila" Mitja Klemenčič in Aleks Humar.

"Veseli smo, da nam je uspelo osvojiti drugi zaporedni naslov državnih prvakov že dirko pred koncem prvenstva. Zelo sem vesel tudi te zmage, ki je še posebej sladka, saj je šlo zelo na tesno in sva na koncu s sovoznikom slavila z manj kot s petimi sekundami prednosti. Čestitam Mihi Rihtarju in sovozniku Jaki Cevcu za izjemno borbo do konca dirke," je po ubranitvi naslova povedal mariborski dirkač.

Zadnja dirka DP-ja bo v začetku oktobra reli Postojnska jama - Idrija.

T. V.