Tomaž Kaučič ima za seboj izjemno serijo: tri zmage in eno drugo mesto. Foto: RTV SLO
Tomaž Kaučič ima za seboj izjemno serijo: tri zmage in eno drugo mesto. Foto: RTV SLO
Kaučiča ostaja kralj domačih cest

Mariborčan je na četrti letošnji dirki za državno prvenstvo slavil tretjič in je dve dirki pred koncem sezone le še utrdil vodstvo v skupnem seštevku, s čimer lovi svoj prvi naslov državnega prvaka. Drugo mesto je pripadlo Darku Peljhanu (mitsubishi lancer), tretje pa Aleksu Humarju (citroen C2).

Kaučič je povedel že v edini sobotni preizkušnji in prednost rahlo višal vse do konca preizkušnje, ki je skupaj merila le 75 kilometrov. Peljhan je na koncu zaostal le 14 sekund, Humar pa 65. Tretje mesto je v absolutni konkurenci sicer osvojil Italijan Ivan Paire (renault clio), ki je za Kaučičem zaostal za 43 sekund.


Končni vrstni red:
1. T. KAUČIČ/P. ZORENČ SLO/subaru impreza 49:47,1 2. D. PELJHAN/I. KACIN SLO/mitsubishi lancer +14,3 3. I. PAIRE/. MANCINI ITA/renault clio 43,5 4. A. HUMAR/E. ČUK SLO/citroen C2 1:05,1 5. M. KLEMENČIČ/J. KORPAR SLO/mitsubishi lancer 1:09,8 6. M. RIHTAR/M. ROJŠEK SLO/mitsubishi lancer 1:20,2 7. B. LOGAR/M. DEBELJAK SLO/renault clio 1:33,8 8. B. BRATINA/A. MRAK SLO/citroen C2 1:53,9


C. R.

Kaučiča ostaja kralj domačih cest