V napetem dvoboju je Kaučič ugnal lanskega zmagovalca Gassnerja. Foto: Uroš Modlic
V napetem dvoboju je Kaučič ugnal lanskega zmagovalca Gassnerja. Foto: Uroš Modlic
Rally Maribor
Letošnji Reli Maribor je poleg državnega prvenstva štel še za pokal MITROPA, CEZ in hrvaško državno prvenstvo. Foto: Uroš Modlic
Kavčič slavil v Mariboru

Prvo preizkušnjo drugega dne mariborskega relija je osvojil domačin Kaučič (Mitsubishi Lancer EVO IX) s petsekundnim naskokom pred vodilnim iz hitrostne preizkušnje Koroški most Gassnerjem in 14 sekund pred Darkom Peljhanom. Preizkušnji Gačnik 1 in Meljski hrib 2 so vodilni prevozili zelo izenačeno.

Dopoldne v vodstvu Gassner
Na zadnji dopoldanski preizkušnji si je Gassner z izjemno vožnjo na hitrostni preizkušnji Gačnik 2 privozil osemsekundni naskok pred Kaučičem in po polovici dneva prevzel skupno vodstvo z 2,9 sekunde prednosti pred Kaučičem. Peljhan je za vodilnim zaostajal že 28 sekund.

Kaučič nadoknadil zaostanek
V popoldanskem delu je moral Kaučič pokazati vse svoje sposobnosti. Na hitrostni preizkušnji Svečina 1 je Kaučič nadoknadil dopoldanski zaostanek in si celo privozil sedem sekund prednosti, ki jih je na hitrostni preizkušnji Avstrija 1 povečal še za dobri dve sekundi. Sledili sta odločilni preizkušnji Svečina 2 in Avstrija 2. Prvo je dobil Kaučič z 0,2 sekunde prednosti, drugo pa Gassner z 0,5 sekunde naskoka.

Ob očetu na stopničkah sin
Skupno zmago je tako po petih letih odstopov ali drugih mest slavil domačin in trenutno vodilni v slovenskem prvenstvu Kaučič s sovoznikom Petrom Zorenčem. Lanski zmagovalec Gassner je za njima zaostal 9,4 sekunde, tretji pa je bil njegov sin Hermann Gassner mlajši z zaostankom minute in 33 sekund. Darko Peljhan je bil četrti (vsi Mitsubishi Lancer EVO IX).

Štiri zmage na štirih dirkah
"Vse hitrostne preizkušnje so bile enako težke. Na nekaterih sva se znašla malo bolje, na nekaterih sta bila Nemca hitrejša od naju. Vmes naju je že malo zagrabila panika, ko sva zaostala osem sekund, in sva že mislila, da je konec sanj o zmagi. A na naslednji hitrostni preizkušnji nama je uspel fenomenalen nastop in prednost sva zadržala do konca. Odločitev je padla v petem in šestem 'brzincu'," je občutke po zmagi strnil Kaučič, ki ima po štirih dirkah državnega prvenstva in štirih zmagah 210 točk. Peljhan na 2. mestu ima 147,5 točke, tretjeuvrščeni Mitja Klemenčič, ki je v Mariboru odstopil, pa 80 točk.

Naslednji reli za državno prvenstvo bo v Ajdovščini konec avgusta.

T. V.

Kavčič slavil v Mariboru