Matevž Irt (289) je resna konkurenca Sašu Kraglju (7). Foto: Matjaž Košir
Matevž Irt (289) je resna konkurenca Sašu Kraglju (7). Foto: Matjaž Košir
Izjava Saša Kraglja

Aktualnemu prvaku bo "življenje grenil" Matevž Irt (Sitar Racing), ki je novo ime v najmočnejši kategoriji slovenskega motokrosa. Že na treningu je Irt postavil najboljši čas kroga in si s tem zagotovil prvo štartno mesto.

Trčenje Kraglja in Irta
Irt
, znan tudi kot dober štarter, je v prvi vožnji brezkompromisno potegnil in povedel dirko. Po nekaj krogih je vodil za štiri sekunde in kazalo je, da se bo odlepil, vendar ga je Kragelj (Geodrill RT) vseeno začel dohitevati. Dramatičen boj je trajal dva kroga, odločil pa ga je trk obeh vodilnih. Kragelj je odpeljal naprej, Irtu pa ležeči motocikel ni ugasnil, tako da je z vožnjo lahko nadaljeval in zadžal drugo mesto do cilja.

Najprej opravil z Možetom, nato prehitel še Irta
Druga vožnja je postregla s podobnim scenarijem. Irt je spet povedel. Za drugo mesto pa sta se za nekaj krogov "udarila" Kragelj in Jaka Može (AMD Trebnje), ki se po lanski težki poškodbi spet vrača na motokros steze. Njuno večkratno prehitevanje je bila prava poslastica za gledalce. Može je potegnil krajšo na račun slabše fizične pripravljenosti, Kragelj pa se je podal v lov za vodilnim Irtom. Še pred sredino dirke sta bila poravnana in v enem izmed zavojev je Irt pustil odprto idealno linijo, kar je Kragelj izkoristil za prehitevanje. Kmalu se je oddaljil od zasledovalcev in v cilj pripeljal prvi. Le sekundo in pol za njim je vožnjo končal Irt, kot tretji z zaostankom pol minute pa Može.

Obeta se zanimiva sezona
Kragelj po prvi dirki tako ostaja na prestolu s popolnim izkupičkom točk. Pričakovati pa je, da bo letošnja sezona še zelo zanimiva, predvsem zaradi novinca Irta in izbolšanja forme Možeta. Tega se veseli tudi Kragelj, ker že dolgo ni imel tako pestre konkurence.

V šibkejši kategoriji MX 125 je v obeh vožnjha prepričljivo zmagal Klemen Gerčar (AMD Feroda Celje). Zaradi poškodbe na treningu ni nastopil aktualni državni prvak Jernej Irt (Sitar Racing).

Naslednja dirka državnega prvenstva bo 5. aprila v Brežicah.

Matjaž Košir

Izjava Saša Kraglja