Septembrski reli v Novi Gorici so odpovedali, medtem ko ga bodo v Vipavi konec avgusta očitno vseeno izvedli. Foto: MMC RTV SLO/Uroš Modlic
Septembrski reli v Novi Gorici so odpovedali, medtem ko ga bodo v Vipavi konec avgusta očitno vseeno izvedli. Foto: MMC RTV SLO/Uroš Modlic

Kot je sporočil prireditelj Avtomoto društvo Gorica, so v pripravo in izvedbo devetega relija Nova Gorica in četrte izvedbe Eco relija vložili vse moči. Tekmovanji, ki bi se odvijali od 10. do 12. septembra v Novi Gorici in širši okolici, občinah Kanal in Brda, bi predstavljali avtomobilistični vrhunec leta za društvo, a so ju morali odpovedati – tudi zaradi novih ukrepov pri izvedbah prireditev.

"Kot organizatorji se zavedamo, da s športnega vidika, vidika navdušencev in podpornikov tega športa to ni najboljša rešitev. S stališča organizatorjev, saj smo v preteklih letih dali največji poudarek na varnost gledalcev, tekmovalcev in ostalih sodelujočih na prireditvi, je odločitev jasna," so sporočili prireditelji.

Kot izziv za prihodnost pa so navedli željo, da bi morda že v naslednjem letu gostili dirkaško elito evropskega prvenstva (ERC).

Zaradi pandemije močno spremenjena avtomobilistična sezona se je letos v Sloveniji začela šele julija z relijem v Velenju. Na koledarju krovne zveze AŠ 2005 je kot naslednja dirka v reliju predvidena preizkušnja v Vipavski dolini konec avgusta, natančneje 21. in 22. avgusta.