Slavje najboljših treh na čelu z Marcom Marquezom na zmagovalnem odru. Foto: Reuters
Slavje najboljših treh na čelu z Marcom Marquezom na zmagovalnem odru. Foto: Reuters

V nasprotju s kvalifikacijami se tokrat Martin (Prima Pramac) ni tako dobro pognal s starta. Pred njim je ostal Bagnaia, tretjeuvrščeni Franco Morbidelli (Prima Pramac) pa je kmalu zdrsnil s steze.

Nato je padlo nekaj kapelj dežja, oprijema pa je bilo nekoliko manj. Razmere je dodobra izkoristil Marquez, ki se je hitro prebil na vrh, medtem ko je šel Martin na menjavo motocikla in se pri tem močno uštel. Na koncu je zaostal za krog, a osvojil točko za končno 15. mesto.

V boju za zmago sta tako ostala le starejši od bratov Marquez in Bagnaia, a se je osemkratni svetovni prvak v drugi polovici dirke odpeljal dvakratnemu zaporednemu prvaku in slavil drugo zmago v nizu. Skupno je bila to 61. zmaga v kraljevskem razredu za 31-letnika iz Cervere.

Tretje mesto je zasedel drugi dirkač tovarniške ekipe Ducatija Enea Bastianini.

"Zame je najpomembneje, da sem ohranil hitrost tudi po dežju. Ta mi je sicer omogočil, da sem se dokopal do vodstva. Rekel sem si, da moram najti pravi ritem kot na treningih. Ko sem prečkal ciljno črto, sem bil zelo vesel, čustva so bruhala iz mene. Očitno je nekdo od zgoraj malce odprl nebo, da sem lahko prišel na čelo in od tam vodil dirko," je dejal Marquez.

Francesco Bagnaia in Marc Marquez. Foto: Reuters
Francesco Bagnaia in Marc Marquez. Foto: Reuters

Bagnaia je bil kljub drugemu mestu zadovoljen, saj je po padcu pretekli konec tedna na VN Aragonije v Alcanizu nadoknadil večji del zaostanka za Martinom. Ni pa bil kos zmagovalcu.

"Marc je bil preprosto predober in predobro pripravljen, zato je bilo drugo mesto največ, na kar sem lahko upal. Morda mi uspe naslednjič, ko bom spet 100-odstotno pripravljen. Toda osvojenih 20 točk za SP je vsekakor dobro," je povedal Bagnaia, ki še čuti bolečine po padcu pretekli konec tedna.

V skupnem seštevku ima Martin 312 točk, Bagnaia je pri 305, Marquez jih ima 259. Do konca sezone je še sedem dirk.

Tudi naslednja dirka čez dva tedna bo v Misanu, v okviru VN Emilije - Romanje. Dan prej bo sprinterska preizkušnja. To je v soboto dobil Martin.


MotoGP, končni vrstni red:             
 1. M. MARQUEZ    ŠPA/ducati  41:52,083
 2. F. BAGNAIA    ITA/ducati     +3,102
 3. E. BASTIANINI ITA/ducati      5,428
 4. B. BINDER     JAR/KTM        14,185
 5. M. BEZZECCHI  ITA/ducati     16,725
                                       
Skupni vrstni red:                     
 1. J. MARTIN     ŠPA/ducati        312
 2. F. BAGNAIA    ITA/ducati        305
 3. M. MARQUEZ    ŠPA/ducati        259
 4. E. BASTIANINI ITA/ducati        250
 5. B. BINDER     JAR/KTM           161