Vito Ippolito je predal priznanje Urošu Nastranu. Foto: MMC RTV SLO
Vito Ippolito je predal priznanje Urošu Nastranu. Foto: MMC RTV SLO

Športnik leta 2011 je postal tekmovalec v supermotu Uroš Nastran, ki je bil šesti v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva.

Nastran je nasledil motokrosista Matevža Irta, ki je bil najboljši po izboru AMZS-ja lani. Na prireditvi v Festivalni dvorani je AMZS podelila še številna druga priznanja, predvsem za dosežke na mednarodnih tekmovanjih, pa tudi najboljšim domačim prirediteljem tekem, vsem prvakom v številnih panogah in razredih ter tistim, ki so se izkazali z večkratnim osvajanjem lovorik.

Častni gost današnje prireditve je bil Vito Ippolito, predsednik Mednarodne avtomobilistične zveze, ki je že dopoldne na Vranskem obiskal center varne vožnje in pohvalil delovanje AMZS, na slavnostni podelitvi pa je predal pokale najboljšemu športniku leta. "To je moj prvi obisk Slovenije. A že v tem kratkem času sem videl, da je vaša zveza zelo dobra, da imate zagnane delavce in prostovoljce, da so vaši športniki zelo uspešni. Bil sem v centru varne vožnje, kakršnega bi vam zavidala marsikatera članica. A najbolj važno je, da danes počastimo dirkače, prepričan sem, da so vsi dobri vozniki in vsem želim še veliko uspeha," je predsednik krovne organizacije nagovoril dobitnike nagrad.

Nastran je priznanje dobil za osvojeno šesto mesto v skupni razvrstitvi svetovnega prvenstva razreda S1 za sezono 2011. "Lani sem osvojil naslov evropskega prvaka in dobil sedež v SP. V začetku sezone sem dosegal rezultate med desetim in 15. mestom, kar je bilo zelo dobro, pozneje pa sem stopnjeval formo in dosegal rezultate od tretjega do petega mesta in skupno končal na šestem mestu," je pot v sezoni, ki ga je pripeljala do današnjega priznanja, opisal Nastran. Njegovi cilji v prihodnosti pa so še višji, po podpisu pogodbe s tovarniško ekipo Suzuki si želi poseči po naslovu svetovnega prvaka. Vseeno pa priznanja, dobil ga je iz rok Ippolita, ni povsem pričakoval: "Vedel sem, da je bilo še nekaj dovolj dobrih tekmovalcev. A glede na to, da sem bil lani evropski prvak in letos šesti v svetovnem prvenstvu, sem le malo pričakoval priznanje, a sem bil v dvomih do zadnje sekunde."