Max Mosley si je za štirimi stenami privoščil seksualni razvrat. Foto: EPA
Max Mosley si je za štirimi stenami privoščil seksualni razvrat. Foto: EPA

Škandal je prvi objavil britanski News of the World in ga na spletni strani podkrepil še z videom, ki dokazuje, da je 67-letni Mosley v eno od londonskih stanovanj povabil pet prostitutk na ekstremna spolna doživetja. Vživel se je v vlogo poveljnika koncentracijskega taborišča in dekletom, ki so bila oblečena kot taboriščnice, ukazoval v nemščini. Dal se je tudi zvezati in zahteval, da ga prebičajo.

Mosleyjev oče Oswald je bil vodja Britanske zveze fašistov in je prijateljeval z Adolfom Hitlerjem. Za peturni maraton je plačal 2.500 funtov. Dekletom ni povedal svojega pravega imena, ampak se je izdajal za Tima Barnesa.

Mosley, ki je predsednik Fie od leta 1993, je poročen že 48 let in ima dva otroka, 26-letnega Alexandra in dve leti mlajšega Patricka. Vodilni možje formule ena so se od škandala ogradile: "Gre za zadevo med Mosleyjem in časopisom. Njegovi odvetniki so že v stiku s časopisom. Fia tega ne bo komentirala!"

"Glede na to, kakšen je Max, bi to znala biti šala," je dejal šef formule ena in Mosleyjev prijatelj Bernie Ecclestone, ki ni skrival šoka ob objavljenem erotičnem videu in izrazil upanje, da zaradi tega ni ogrožena njegova funkcija v Fii.

T. O.