Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Jan Pancar je letos svetovno prvenstvo končal na 13. mestu, izkušnje z najvišje ravni pa je brez težav unovčil doma, v obeh vožnjah se je odpeljal tekmecem, v ozadju pa je v boju za drugo mesto največ pokazal Denis Jakša, ki si je v obeh vožnjah priboril drugo mesto. Zmagovalec današnje dirke je bil brez resne konkurence Pancar, drugi Jakša, tretje mesto si je privozil Miha Bubnič.

Skupno pa si je naslov državnega prvaka s 179 točkami privozil Žan Žaler, drugi je Jakša z 11 točkami manj, tretje mesto pa je zasedel Bubnič.

V razredu MX2 je Žan Oven pred domačimi navijači prepričljivo dobil obe vožnji, najbližje sta bila Mark Müller v prvi in Alen Gajser v drugi vožnji. Na dirki je zmagal Oven, drugi je bil Gajser in tretji Müller. Oven je z današnjo zmago le še potrdil, da je najboljši voznik sezone razreda MX2. Drugi skupno je bil Gajser, tretji Tilen Demšič.

V razredu MX125 pa danes zmagal Lukas Osek, Jaka Mervič in Nace Jelenc sta imela za njim enako število točk, ker pa je imel Mervič boljši rezultat v drugi vožnji, mu je pripadlo drugo mesto. Osek je z novimi 50 točkami v skupni razvrstitvi državnega prvenstva prehitel Merviča in tako postal državni prvak v razredu MX 125. Jelenc je končal na tretjem mestu skupne razvrstitve.