Stephane Peterhansel si je nabral veliko prednost pred tekmeci. Foto: EPA
Stephane Peterhansel si je nabral veliko prednost pred tekmeci. Foto: EPA
Toby Price
Toby Price je v najboljšem položaju med motociklisti. Foto: EPA

Najbolj se mu je približal rojak in sovoznik v moštvu Peugeota Cyril Despres, ki je po 485 kilometrih zaostal pet minut in 40 sekund. V skupnem seštevku ima Peterhansel točno uro prednosti pred lanskim zmagovalcem Naserjem Al Atijahom iz Katarja, do konca tekmovanja pa so le še tri etape.
Devetkratni svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb se je na svojem prvem reliju Dakar v osmi etapi prevrnil, trenutno je na 9. mestu, zaostaja pa dve uri in 27 minut.

Sainz močno zaostal
Slab dan je za nekdanjim šampionom relija in tudi Dakarja Carlosom Sainzem, izgubil je vodstvo, ki ga je prevzel po deveti etapi. Zaradi okvar je Španec ob popravilih izgubil več ur, med drugim je imel težavo z opornikom med motorjem in menjalnikom.

Današnja etapa je imela največ kilometrov čistega brezpotja, kar pomeni težak teren in še težjo navigacijo. Ob tem so reli otežile visoke temperature.

Price vodi med motociklisti
Med motoristi je v teh razmerah prvo etapno dakarsko zmago v karieri dosegel Slovak Štefan Svitko, tretji Toby Price pa še vedno močno vodi v skupnem seštevku. Svitko zaostaja 23 minut in 12 sekund.