Tim Gajser. Foto: AMZS/Goran Krošelj
Tim Gajser. Foto: AMZS/Goran Krošelj
Prva vožnja:                           
 1. J. PRADO     ŠPA/gas      36:00,648
 2. J. HERLINGS  NIZ/ktm        +12,895
 3. T. GAJSER    SLO/honda       14,698
...                                    
22. J. PANCAR    SLO/ktm         1 krog

Druga vožnja:                          
 1. J. PRADO     ŠPA/gas      35:36,969
 2. T. GAJSER    SLO/honda       +3,329
 3. J. HERLINGS  NIZ/ktm          7,378
...                                    
16. J. PANCAR    SLO/ktm       2:01,95 

Končni vrstni red:                     
 1. J. PRADO     ŠPA/gas             50
 2. T. GAJSER    SLO/honda           42
 3. J. HERLINGS  NIZ/ktm             42
...                                    
16. J. PANCAR    SLO/ktm              5

Skupni vrstni red:                     
 1. J. PRADO     ŠPA/gasgas         402
 2. T. GAJSER    SLO/honda          400
 3. R. FEBVRE    FRA/kawasaki       336
 4. J. HERLINGS  NIZ/KTM            327
 5. P. JONASS    LAT/honda          274
...                                    
14. J. PANCAR    SLO/KTM             84

Gajser je v Nemčijo prišel kot vodilni v SP-ju z rdečo startno številko, ki jo je obdržal tudi po sobotnih kvalifikacijah, saj je bil najhitrejši. Za njim sta se zvrstila Prado in Francoz Romain Febvre.

Gajserju v prvi vožnji ni šlo vse po načrtih, že po startu je bil tretji, vmes je za nekaj krogov zdrsnil na peto mesto, a se potem spet vrnil na tretje. Bil pa je precej oddaljen od zmage, saj je Prado brez težav zadržal prednost, ki jo je imel večji del prve vožnje. Febvre je vožnjo končal predčasno z odstopom.

V drugi vožnji je bil Gajser bolj konkurenčen, na sredini se je s tretjega mesta mimo Nizozemca Jeffreyja Herlingsa prebil na drugo in potem nekaj časa manjšal razliko za vodilnim Špancem. A še preden bi ga lahko napadel, je ob prehitevanju za krog zaostalih dirkačev spet izgubil stik z njim in tako ostal na drugem mestu.

V seštevku dirke mu je to prineslo drugo mesto z enakim točkovnim izkupičkom, kot ga je imel tretji Herlings (42 točk), Prado je dobil vseh možnih 50. S takšnim razpletom je Prado skočil na vrh seštevka, ima 402 točki, dve manj pa Gajser. Tretji je zdaj Herlings (336), saj Febvre v drugi vožnji ni nastopil.

Se že veseli VN Latvije

"Za mano je soliden konec tedna, zmagal sem v kvalifikacijah in dosegel drugi in tretje mesto. Malo sem razočaran, ker v prvi vožnji zaradi bolečin v rokah nisem mogel voziti tako, kot sem želel, a sem še vedno končal na tretjem mestu," je za spletno stran svoje ekipe Honda dejal Gajser in dodal: "V drugi vožnji mi je šlo precej bolje, bil sem bližje vodilnemu, ne pa dovolj, da bi ga lahko prehitel. Kakorkoli, seštevek prvenstva je zelo zgoščen, upam, da bom naslednji teden zdrav in se že veselim Latvije."

Gajser v Nemčiji tik pod vrhom

Drugi slovenski predstavnik na dirki v tem razredu Jan Pancar je v prvi vožnji po 23. izhodišču v kvalifikacijah sprva nazadoval, potem pa se je prebijal naprej, a le do 22. mesta. Bolje mu je šlo večji del druge vožnje, v kateri je vozil na 11. mestu, nekaj krogov tudi na desetem, potem pa je v zadnjem krogu izgubil pet mest in vožnjo končal kot 16. V seštevku dirke je to pomenilo 20. mesto in pet točk v SP-ju.

Naslednja preizkušnja bo že čez teden dni v Kegumsu v Latviji.