Gajser je pred dobrim tednom dni po letu 2016 še drugič postal svetovni prvak v elitnem razredu motokrosa MXGP. Štajerec je v letošnji sezoni dobil kar devet od 16 dirk, do konca sezone pa sta še dve preizkušnji.

Svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser je na odru odprl šampanjec. Foto: BoBo
Svetovni prvak v motokrosu Tim Gajser je na odru odprl šampanjec. Foto: BoBo

Vidno ganjeni Gajser je na odru še enkrat poudaril, da je za njim sanjska sezona. "Sezona je res dejansko kot iz sanj. Boljše se skoraj ne more doživeti, skoraj na vsaki dirki sem stal na stopničkah, le ene so se mi izmuznile. Trdo sem delal in vesel sem, da se je ta trud poplačal. A še ni konec, čakata nas še dve dirki."

Navdušeni navijači so v središču Maribora pozdravili Tima Gajserja. Foto: BoBo
Navdušeni navijači so v središču Maribora pozdravili Tima Gajserja. Foto: BoBo

Gajserju na odru čestitali Arsenović, Breznik in Gabrovec
V nadaljevanju so se Gajserju na odru pridružili in mu čestitali še župan Maribora Saša Arsenović, predsednik AMZS-ja Anton Breznik in predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec.

Mi2 in Štajersko nebo
Za konec uradnega sprejema so organizatorji Gajserja presenetili z eno njegovih najljubših glasbenih skupin Mi2, ki je zaigrala skladbo Štajersko nebo.

Več tisoč navijačev pozdravilo Tima Gajserja

Odločilno za naslov dobre priprave, zdravje in uživanje
Pred sprejemom na Trgu svobode je Gajser popoldne strnil vtise na novinarski konferenci v mariborski mestni hiši Rotovž. Že dolgo je bilo jasno, da mu bo naslov težko kdo odvzel, saj je prednost celotno poletje povečeval, a morda je bilo najtežje narediti prav zadnji korak. "Glavni cilj je osvojen, zelo zelo sem zadovoljen, lahko grem samo sproščeno oddirkat, tako kot znam." O tem, kaj je bilo odločilno za naskok na letošnji naslov, pa je dejal: "Že v pripravljalnem obdobju sem naredil ogromno sprememb. Treningi so potekali dobro, ostal sem zdrav čez zimo. Potem sem prvih nekaj tekem delal napake, čeprav je bila hitrost prava. Po Mantovi pa sem si rekel, da je treba na tekmi uživati, tako kot vozim na treningu."

Motivacije nikoli ne zmanjka. Naslednje leto bo skušal ubraniti naslov.
Sezone še ni konec, takoj po zadnjih dveh dirkah SP in pokalu narodov bo šel še v ZDA na pokal Monster Energy. Nato pa se bo že kmalu usmeril k sezoni 2020. "Motivacije nikoli ne zmanjka. Po vseh uspehih in osvojitvah naslovov naslednje leto še ostajam v Evropi in v MXGP in bom naredil vse, da bom skušal ta naslov ubraniti. Pripravljen sem na to."

Vsak naslov ima težo
Dejal je, da je težko primerjati oba naslova v kraljevskem razredu iz let 2016 in 2019. "Vsak naslov ima težo, za vsakega je treba trdo garati. Po dveh letih, ko sem imel težave s poškodbami in ni steklo, kot bi želel, letos dosti bolj cenim vse. Moral sem iti skozi vse slabe trenutke, sem pa zelo hvaležen in vesel, da mi je to uspelo."

Navijači v Mariboru navdušeni nad Gajserjem

Ključ do uspeha: vztrajanje in vizija
Gajser je tudi razkril recept zmagovalne miselnosti: "Da sam sebi dokažem, da če se pobereš, vztrajaš in imaš vizijo, lahko prideš na vrh, in to mi je uspelo." Zbrane je Gajser, kot vedno prijazen in odprt, nasmejal tudi s priznanjem, da kot dvakratni svetovni prvak še nima izpita kategorije A za vožnjo z motorjem. Morda se bo tudi to v bližnji prihodnosti spremenilo. "Do zdaj nisem čutil potrebe po tem. Zdaj pa se s Špelo včasih meniva, da bi kam lahko šla z motorjem. Mogoče pa res naslednje leto. Bomo videli ..."

Predsednik AMZS-ja Breznik: To je višek vsega
Predsednik krovne zveze AMZS Anton Breznik prav tako ni skrival zadovoljstva ob velikih uspehih. "Letos praznujemo 110. obletnico delovanja, jaz pa imam privilegij, da jo vodim v času največjih uspehov v motokrosu. To, kar doživljamo zdaj, je višek vsega. AMZS si ne namerava prilastiti zaslug za Timove zmage, je pa poskrbel za okolje za razvoj teh mladih fantov."

Predzadnja dirka letošnje sezone svetovnega prvenstva bo 8. septembra v Turčiji.

Na spodnji povezavi si oglejte sprejem Tima Gajserja v Mariboru v celoti

Novinarska konferenca Tima Gajserja v mestni hiši Rotovž