Tim Gajser je lani postal svetovni prvak v razredu MX2, zdaj ima priložnost uspeh ponoviti še v najbolj elitnem razredu MXGP. Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser je lani postal svetovni prvak v razredu MX2, zdaj ima priložnost uspeh ponoviti še v najbolj elitnem razredu MXGP. Foto: hondaproracing.com

19-letni motokrosist ima pred prvim zasledovalcem Antoniom Cairolijem 65 točk prednosti, na voljo pa je še 100 točk. Če bo imel Makolčan po dirki na progi Charlotte Motor Speedway prednost več kot 50 točk, bo že postal prvak.

"Po neuspehu na Nizozemskem sem se resetiral, skušal čim prej pozabiti na to, kaj se je dogajalo. Z očetom sva se pogovorila in pripravila za dirki, ki me še čakata. Zelo se veselim dirke v Ameriki, kjer bo ob meni na startu tudi nekaj zvenečih imen ameriškega motokrosa," je optimističen Gajser.

Osemkratni svetovni prvak Cairoli še ni obupal v lovu na naslov: "Vesel sem, da sem zmanjšal zaostanek za vodilnim Gajserjem. Do konca sezone je na voljo še sto točk, moj zaostanek znaša petinšestdeset točk in prav vse je še mogoče. Na obeh preostalih dirkah bom šel na zmago in skušal iztržiti čim več točk, veliko pa bo odvisno tudi od tega, kje bo končal Gajser."

Prva vožnja bo na sporedu v nedeljo ob 1.00 ponoči, druga pa tri ure pozneje. Prvenstvo se bo končalo teden pozneje še z eno dirko v ZDA.

Vrstni red po 32 vožnjah (od 36):    
 1. T. GAJSER       Honda         653
 2. A. CAIROLI      KTM           588
 3. M. NAGL         Husqvarna     542
 4. R. FEBVRE       Yamaha        522
 5. J. BOBRIŠEV     Honda         494
 6. J. VAN HOREBEEK Yamaha        477
 7. G. COLDENHOFF   KTM           347
 8. C. DESALLE      Kawasaki      342
 9. V. GUILLOD      Yamaha        326
10. S. SIMPSON      KTM           307
...                                  
52. P. IRT          Yamaha          1