Tim Gajser je postal najmlajši svetovni prvak v razredu MXGP. Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser je postal najmlajši svetovni prvak v razredu MXGP. Foto: hondaproracing.com
Tim Gajser
Gajser je v letošnji sezoni slavil sedemkrat, še devetkrat se je uvrstil med najboljše tri. Foto: hondaproracing.com
Športna zgodba: Tim Gajser

Gajser je naslov svetovnega prvaka v svoji prvi sezoni med elitno druščino motokrosistov dosegel že dirko pred koncem sezone. Na zadnji preizkušnji, na znamenitem kalifornijskem dirkališču Glen Helen, je vozil sproščeno in prvenstvo sklenil tako, kot ga je začel. Na zmagovalnem odru.

Na prvi dirki v Katarju je svet motokrosa presenetil z zmago v obeh vožnjah, v Kaliforniji pa s tretjim mestom. Njegov končni izkupiček, sedem zmag, ki jim je dodal še devet uvrstitev med najboljše tri, priča o tem, da se je na sezono odlično pripravil in postal najmlajši zmagovalec v elitnem razredu tega bencinskega športa in v katerem je letos nastopalo kar osem svetovnih prvakov.

Uspehi pod budnim očesom očeta
Tim je vse uspehe v karieri dosegel pod budnim očesom očeta Bogomirja, ki je njegov mentor že od malih nog in ki je Tima na motocikel posadil v rosnih letih. Še pomembneje pa je Bogomir svojemu sinu v dobi odraščanja izoblikoval značaj, značaj pravega šampiona. Tim je tehnično dovršen tekmovalec, hkrati ga krasijo odlike zmagovalcev, je nepopustljiv in vedno lačen uspeha. Obenem ostaja skromen mladenič, ki je pred tednom dni dopolnil komaj dvajset let.

Svetovni prvak, skromen mladenič
Na sprejemu pred domačimi navijači je to znova dokazal. Po zgodovinskem, verjetno enem največjih slovenskih športnih uspehov si je vzel čas za novinarsko srenjo, se v nadaljevanju posvetil otrokom iz okoliških krajev, ki v njemu vidijo svojega vzornika ter jim delil nasvete in zaupal skrivnosti svojega uspeha. V nadaljevanju, po sprejemu pred dvorcem Štatenberg, ki je bil obarvan v rdeče-rumene barve Gajserjevega moštva, pa se je fotografiral, poklepetal in se rokoval z vsemi, ki so to želeli.

Čaka ga tudi preizkušnja v Las Vegasu
Po zabavi Tima čakajo novi podvigi. Svetovno prvenstvo se je končalo, pred njim pa je še državno prvenstvo, pokal narodov v Italiji, prihodnji mesec pa še dve dirki superkrosa, stadionske različice motokrosa. Na prvi v Gelsenkirchnu bo kot vodja zastopal tovarniško ekipo Honde, ki je po njegovi zaslugi po več kot desetih letih osvojila konstruktorski naslov v motokrosu. V Las Vegasu v ZDA pa se bo na prestižni dirki pomeril z najboljšimi ameriškimi dirkači, kjer bo pridobil pomembne izkušnje v tej različici športa. Ni namreč skrivnost, da ga Američani vabijo v svoje prvenstvo, kjer so finančne nagrade neprimerno višje kot na svetovnem prvenstvu.

Športna zgodba: Tim Gajser