Carlos Sainz v družbi s svojim sinom. Foto: epa
Carlos Sainz v družbi s svojim sinom. Foto: epa

Francosko moštvo je potrdilo, da bo 43-letni Španec zamenjal Belgijca Francoisa Duvala, ki je na letošnjih 6 dirkah zbral le 5 točk, 40 manj od svojega moštvenega kolega in vodilnega v svetovnem prvenstvu Sebastiana Loeba.

"Sainz bo nastopil v Turčiji, kar pa ne pomeni, da se dokončno vrača," piše v izjavi za javnost citroena, drugega v konstruktorskem seštevku.

"Že sedem mesecev nisem vozil xsare WRC, toda glede na trenutni položaj, v katerem se je znašla Citroenova ekipa, sem ji pripravljen pomagati, če se ji to zdi potrebno. Seveda pa je popolnoma jasno, da so mojemu sodelovanju na tej preizkušnji botrovale izjemne okoliščine in nikakor ne napoveduje mojega povratka na svetovno prvenstvo v reliju. Gre za enkratno sodelovanje, s katerim želim v največji meri prispevati k uspehu ekipe. Poleg tega je povsem normalno, da na neki način Citroënu vrnem uslugo, saj mi je leta 2003 nesebično pomagal," pravi Sainz, ki je rekorder (194) po nastopih na relijih za svetovno prvenstvo. Naslov je osvojil leta 1990 in 1992.