Tomaž Kaučič je v slovenskem prvenstvu vodil že po prvem dnevu. Foto: Uroš Modlic
Tomaž Kaučič je v slovenskem prvenstvu vodil že po prvem dnevu. Foto: Uroš Modlic

Dirka je potekala po Labotski dolini v Avstriji. Breitenderja je približno kilometer pred ciljem 5. hitrostne preizkušnje v levem zavoju odneslo s cestišča. Vozilo je nato drselo po pobočju navzdol in se ustavilo v gozdu več metrov nižje. Zdravniki 55-letnemu vozniku več niso mogli pomagati, njegov sovoznik Marco Mayrhofer je bil le lažje poškodovan. Tehnični pregled dirkalnika ni pokazal nobenih nepravilnosti.

Reli so nato prekinili, zmagal je Avstrijec Raimund Baumschlager (mitsubishi), ki je imel pred rojakom in vodilnim po prvem dnevu Franzom Wittmanom (mitsubishi) le sekundo prednosti.

Kaučič brez pravih občutkov zmage
V slovenskem prvenstvu je slavil Tomaž Kaučič, ki je v absolutni konkurenci osvojil peto mesto: "Nesreča avstrijskega kolega me je zelo pretresla. Saj sem videl že nešteto hudih nesreč na internetu, vendar to je bilo tako blizu mene. Saj se zavedamo, da se ukvarjamo z nevarnim športom, a vendarle imamo vsi občutek, da nam pa se to ne more zgoditi. Šok zaradi nesreče je zasenčil tudi občutke ob zmagi, ki je tako nisem niti doživel."

Naslednja dirka bo reli Saturnus
Naslednja dirka za slovensko prvenstvo bo v začetku maja, ko bo na sporedu reli Saturnus.

S. J.