Na koncu je sledilo skupinsko poziranje zmagovalcev. Foto: Reuters
Na koncu je sledilo skupinsko poziranje zmagovalcev. Foto: Reuters
Audi R10
Audi R10 z dizelskim motorjem je bil prehiter za vse tekmece. Foto: EPA

Pred 250.000 gledalci so z enodnevno dirko najhitreje opravili vozniki audija R10 Nemca Frank Biela in Marco Werner ter Italijan Emanuele Pirro. V 24 urah jim je na stezi La Sarthe uspelo prevoziti 380 krogov (prek 5.000 km).

Drugo mesto je pripadlo francoski ekipi Pescarolo Sport, za katerega sta vozila tudi svetovni prvak v reliju Sebastien Loeb in voznik v prvenstvu formule 1 Franck Montagny, in zaostali štiri korge. Tretje mesto je pripadlo drugi ekipi Audija.

Vodilni mož nemškega avtomobilskega velikana, zadolžen za bencinske športe, doktor Wolfang Ullrich je dejal: "Projekt, imenovan audi R10, na 24 ur Le Mansa je bil najtežji za podjetje do zdaj."

Biela je po zmagoslavju kar sijal od sreče: "Ponosen sem, da sem del ekipe, ki si je zmago kot prva privozila z dizelskim motorjem."

Sebastian Loeb se je že kmalu vdal v usodo: "Že po prvi uri smo lahko videli, da se audija že glede hitrosti ne bo dalo premagati."

Najbolj je bil nad razpletom dirke razočaran Tom Kristensen, katerega ekipa je zaradi mehanskih težav audija R10 odstopila. Danec je napadal sedmo zaporedno in skupno osmo zmago.