Tim Gajser lovi svoj skupno šesti naslov svetovnega prvaka. Foto: AMZS
Tim Gajser lovi svoj skupno šesti naslov svetovnega prvaka. Foto: AMZS

Španec bo na Kitajskem naredil vse, da bo odločitev o prvaku prestavil na zadnjo dirko sezone, ki bo konec meseca v Cozarju v španski pokrajini La Manchi. Tretji v seštevku sezone je Nizozemec Jeffrey Herlings, ki pa s 53 točkami verjetno zaostaja že preveč, da bi se lahko realno vmešal v dvoboj za naslov prvaka.

Tim Gajser, štirikratni svetovni prvak v razredu MXGP, se pred 19. od skupno 20 dirk dobro zaveda, kaj mora storiti na zadnjih dveh preizkušnjah, na katerih je teoretično mogoče osvojiti še maksimalno 120 točk.

Sorodna novica Gajser z drugim mestom zadržal 14 točk prednosti pred Pradom

Pričakuje drugačno progo
"Na Kitajsko imam lepe spomine, saj sem tam leta 2019 prejel pokal za zmago na svetovnem prvenstvu razreda MXGP. Predvidevam, da bo proga tokrat drugačna, vendar so organizatorji nazadnje vse opravili dobro, tako da me zanima, kaj bodo pripravili tokrat. Dirka bo verjetno malce drugačna, saj jo bomo vozili v ponedeljek, vse drugo pa ostaja enako. Dejansko jo že komaj čakam," je za Avto-motozvezo Slovenije dejal Gajser.

Konkurenca na Kitajskem bo znova nekoliko okrnjena, kar bo priložnost za drugega Slovenca v elitnem razredu Jana Pancarja, ki se je v Turčiji na netovarniškem motorju še enkrat dobro kosal z vozniki v tovarniških ekipah. Preizkušnja na Kitajskem bi mu lahko z dobrimi vožnjami še malce bolj odprla vrata v kakšno od ekip, ki še nimajo rešene kadrovske križanke voznikov v prihodnji sezoni.

Kvalifikacije v nedeljo, dirka v ponedeljek
Dirkaški spored bo tokrat na Kitajskem nekoliko zamaknjen. Kvalifikacije bodo v nedeljo, v razredu MXGP se bodo začele ob 10.00. Prva vožnja dirke za veliko nagrado Kitajske v Šanghaju v razredu MXGP se bo v ponedeljek začela ob 7.15, druga pa bo ob 10.10.