Piero Longhi bo poskušal nadoknaditi slabe štiri sekunde zaostanka. Foto: MMC RTV SLO
Piero Longhi bo poskušal nadoknaditi slabe štiri sekunde zaostanka. Foto: MMC RTV SLO

Pech po sobotnih hitrostnih preizkušnjah vodi za manj kot štiri sekunde. Na tretjem mestu je najhitrejši Slovenec Rok Turk, ki pa ima po skupno sedmih "brzincih", šestih današnjih v Zasavju in včerajšnjem superspecialu v Stožicah, že skoraj minuto in pol (+1:29) zaostanka.

Vodilna sta bila vso soboto razred zase. Povedel je Longhi, ki je bil najhitrejši že v petek, toda razlika med njim in Čehom je bila majhna, le nekaj sekund. Na peti HP se je prvič v vodstvo prebil Pech, ki pa se prav tako ni mogel znebiti tekmeca. Ostal je sicer na prvem mestu, vendar je po sobotnem delu relija razlika na vrhu vsega 3,7 sekunde.

Turk pa ima ob odsotnosti poškodovanega državnega prvaka Aleksa Humarja 14 sekund prednosti pred najhitrejšimi domačimi tekmeci. Najbolj mu za ovratnik diha Darko Peljhan. V deseterici sta po prvem dnevu izmed Slovencev še Mitja Klemenčič s 3:16 zaostanka za vodilnim na devetem mestu, mesto za njim pa je Rajko Žakelj (+3:51). Zadnjih šest HP-jev čaka tekmovalce še jutri. Preselili se bodo v ljubljansko okolico, po dvakrat bodo na vrsti hitrostne preizkušnje Janče, Metnaj in Višnja Gora. Cilj relija bo popoldne v športnem parku Stožice.