Matej Žagar je na Švedskem osvojil 14. mesto. Foto: Borut Cvetko (mediaspeed.net)
Matej Žagar je na Švedskem osvojil 14. mesto. Foto: Borut Cvetko (mediaspeed.net)

Spidvejistom je na Švedskem po poletnem premoru ponagajalo vreme. V soboto, ko bi morali po urniku izvesti šesto dirko sezone, je bila steza zaradi močnega dežja preveč razmočena, zato so štart prestavili na nedeljsko dopoldne.

Žagar je imel pred začetkom osmo skupno izhodišče v SP-ju, nedeljski izkupiček pa je bil skromen. V dveh vožnjah je kot četrti ostal brez točk, dvakrat je bil tretji, v svoji zadnji vožnji pa drugi, vse skupaj je pomenilo le tri nove točke v SP-ju in končno 14. mesto.

Žagar zdrsnil iz prve osmerice
V velikem finalu je ameriški veteran Hancock po ponovljenem startu premagal Avstralca Jasona Doyla, tretji pa je bil Poljak Piotr Pawlicki. Za izkušenega večkratnega svetovnega prvaka Hancocka je bila to že 21. zmaga v seriji Grand Prix, a prva na preizkušnjah na Švedskem po 36 nastopih. Skupno je zdaj na prvem mestu današnji zmagovalec Hancock s 83 točkami, drugi je svetovni prvak Britanec Tai Woffinden z 71, kolikor jih ima tudi tretji Doyle. Žagar pa je zdrsnil iz prve osmerice, ki ima neposredno zagotovljeno uvrstitev v serijo Grand Prix tudi v naslednji sezoni. Zdaj je z 42 točkami na 11. mestu.

Sezona na najvišji ravni se bo nadaljevala čez 13 dni v Gorzowu na Poljskem.