Jason Crump je pokal za najboljšega dvignil že drugič letos. Foto: EPA
Jason Crump je pokal za najboljšega dvignil že drugič letos. Foto: EPA

Drugič zapored je zmagal Avstralec Jason Crump (25 točk), drugi je bil Američan Greg Hancock (v kvalifikacijah nepremagljiv; 20), tretji pa Poljak Tomasz Gollob (18). Četrto mesto je zasedel zmagovalec uvodne dirke v Krškem Danec Nicki Pedersen (16).

23-letni Žagar (4) ni imel svojega dne in ni izpolnil svojih želja. V prvih štirih kvalifikacijskih vožnjah je osvojil tretje mesto, v zadnji pa četrto. V skupnem seštevku svetovnega prvenstva je s tretjega mesta padel na petega.

Žagar: "Treba se bo še učiti"
"Na motorju se sploh nisem dobro počutil. Vse je bilo narobe. Nisem vedel, kje se peljati po tej stezi, kako in kje štartati ali kako koga od tekmecev prehiteti," je bil nezadovoljen Slovenec, a modro dodal: "Zato bom to vzel kot lekcijo pred naslednjo dirko za VN."

O vzrokih za slabši nastop pa je razmišljal: "Prepričan sem, da ni težava v motorjih. Zmotili smo se v nastavitvah, saj je to prava umetnost v tem športu. A tako pač je. Treba bo še veliko izkušenj in učenja, da nam bo uspelo najti pravo nastavitev za vsako stezo."

Naslednja dirka bo VN Velike Britanije 3. junija v Cardiffu.

VN Švedske:                            
 1. J. CRUMP          AVS       25 točk
 2. G. HANCOCK        ZDA       20     
 3. T. GOLLOB         POL       18     
 4. N. PEDERSEN       DAN       16     
 5. L. ADAMS          AVS       11     
 6. A. JONSSON        ŠVE       10     
 7. J. HAMPEL         POL        8     
 8. B. PEDERSEN       DAN        7     
... 13. M. ŽAGAR SLO 4 Skupni vrstni red (3/10): 1. J. CRUMP AVS 70 točk 2. N. PEDERSEN DAN 55 3. G. HANCOCK ZDA 45 . T. GOLLOB POL 45 5. M. ŽAGAR SLO 31