Lukas Podolski je dosegel odločilni gol v Celju. Foto: EPA
Lukas Podolski je dosegel odločilni gol v Celju. Foto: EPA
John Stockton
John Stockton je rekorder po številu podaj in ukradenih žog v Ligi NBA. Foto: EPA
Andre Agassi
Andre Agassi je v napetem dvoboju ugnal Peta Samprasa. Foto: EPA

Slovenci so odlično igrali v drugem polčasu, a niso bili dovolj zbrani v zaključku akcij. Mladi zvezdnik drugoligaša Kölna je mrežo Samirja Handanoviča zatresel v 27. minuti. Akcijo sta začela Oliver Neuville in Michael Ballack, po odboju od Mateja Mavriča pa se je žoga znašla pred Podolskim, ki mu s približno desetih metrov ni bilo težko premagati slovenskega vratarja.

Na začetku drugega polčasa je namesto Ermina Šiljaka v igro vstopil Sebastjan Cimerotič. Slovenci so odlično igrali v drugem polčasu, a niso bili dovolj zbrani v zaključku akcij. Cime bi lahko izenačil že v prvi minuti nadaljevanja. Po napaki Roberta Hutha se je sam znašel pred Oliverjem Kahnom, ki pa je njegov strel z nogo odbil v kot. Po strelu iz njega so bili Slovenci še bližje zadetku, saj je Fabijan Cipot zadel prečko. V 78. minuti je visoki Cipot znova streljal z glavo, nemškega vratarja pa je na črti rešil Bastian Schweinsteiger. Prekmurec je imel v 87. minuti še zadnjo in hkrati najlepšo priložnost, toda s šestih metrov je z nogo meril mimo vrat.

1962
Rodil se je ameriški košarkar John Stockton. Vso kariero (1984-2003) je igral za Utah Jazze, vendar nikoli ni osvojil naslova prvaka v Ligi NBA. Eden izmed najboljših organizatorjev igre v zgodovini je bil izbran kot 16. na naboru. Odigral je 1.504 tekme, izpustil jih je le 22. Zbral je največ podaj v zgodovini Lige NBA (15.806), imel je tudi največ ukradenih žog (3.265). Utah se je uvrstil v finale leta 1997 in 1998, obakrat so bili boljši Chicago Bullsi.

1992
Nekdanji boksarski svetovni prvak Mike Tyson je bil kaznovan s šestimi leti zaporne kazni zaradi posilstva Desire Washington v Indianapolisu.

1995
Američan Andre Agassi je v finalu teniškega turnirja v Key Biscaynu premagal rojaka Peta Samprasa s 3:6, 6:2 in 7:6. Agassi je slavil po dveh urah in 13 minutah. Oba zvezdnika sta pokazala izjemen tenis.

1995
Michael Schumacher (Benetton) je dobil dirko za Veliko nagrado Brazilije. Nemec je prepričljivo zmagal, druga sta bila Škot David Coulthard (Williams) in Avstrijec Gerhard Berger (Ferrari).