Mariborčane čaka obračun s španskim San Antoniem. Foto: Boštjan Selinšek
Mariborčane čaka obračun s španskim San Antoniem. Foto: Boštjan Selinšek

Gorenje se bo v Pokalu EHF pomerilo z nemškim Göppingenom, mariborski Branik v Pokalu pokalnih zmagovalcev s španskim San Antoniem, Cimos pa v Pokalu Challenge s poljsko ekipo Azoty-Pulawy. Prve tekme bodo na sporedu 26. in 27. marca, povratne pa 2. in 3. aprila.

Nemci v močni Bundesligi izgubili le trikrat
Gorenje, vodilno ekipo državnega prvenstva, čaka težko delo, saj je Göppingen v najmočnejši ligi na svetu na 5. mestu. V 23 krogih je doživel le tri poraze. Nemce je pred kratkim okrepil nekdanji igralec Celja Miladin Kozlina.

"Vsekakor bi lahko dobili lažjega nasprotnika. To je cenjena ekipa, ki je sestavljena iz kvalitetnih posameznikov. V ekipi najdemo nekaj nemških reprezentantov in tudi nam nekaj poznanih obrazov, ki so se kalili v Sloveniji. Tukaj predvsem mislim na Enida Tahiroviča in Draška Mrvaljeviča, ki sta bila člana Cimosa iz Kopra. Vse skupaj poteka pod taktirko Velimirja Petkoviča, ki je dober poznavalec rokometa v Sloveniji. Na domačem parketu so strah in trepet velikanov Bundeslige, katerim nemalokrat povzročajo težave," je povedal trener Velenjčanov Branko Tamše.

Španci 7. v državnem prvenstvu
San Antonio je bil pred leti redni udeleženec Lige prvakov, zdaj pa je v španskem prvenstvu po 19 krogih na 7. mestu z 10 zmagami in 7 porazi.

Na papirju najlažja naloga za Koprčane
Še najlažjo nalogo imajo Koprčani, ki se bodo pomerili s 6. ekipo poljskega prvenstva. Azoty-Pulavy je na 18 tekmah zbral 17 točk.

Pokal EHF:
Saint Raphael - Grosswallstadt
Göppingen - Gorenje Velenje
Reale Ademar - Lemgo
Nordsjaelland - Naturhouse La Rioja

Pokal pokalnih zmagovalcev:
Maribor Branik
- San Antonio Pamplona
Gummersbach - Elverum
Vardar Skopje - Resita Caras-Severin
Halmstad - Tremblay

Pokal challenge:
Cimos Koper
- Azoty-Pulawy
Partizan - AEK Atene
Radnički Kragujevac - Benfica
Bacau - Arendal