Veselje nogometašev Juventusa po odločilni 11-metrovki Leonarda Bonuccija (desno). Foto: EPA
Veselje nogometašev Juventusa po odločilni 11-metrovki Leonarda Bonuccija (desno). Foto: EPA
Inter
Inter v Serie A na petem mestu zaostaja 13 točk za vodilnim Juventusom, zdaj je izpadel še iz pokala. Foto: EPA

Edini, ki ni bil uspešen z bele točke, je bil Rodrigo Palacio v drugi seriji 11-metrovk. Argentinec je zadel prečko. Uvrstitev stare dame v finale je potrdil Leonardo Bonucci, tako da peti strelec Interja sploh ni dočakal priložnosti, da bi odločal o razpletu. Bonucci v finalu 21. maja v Rimu sicer ne bo igral zaradi kartonov.

V dvoboju premešanih postav (v vratih Interja je priložnost dobil Argentinec Juan Pablo Carrizo) so črno-modri povedli v 16. minuti z zadetkom Marcela Brozovića, potem ko je žogo izgubil Hernanes. Dišalo je po prekršku. V 25. minuti je Ademu Ljajiću veselje preprečila prečka.

Brozović dvakratni strelec
Drugi polčas se je začel po željah Interja, saj je Ivan Perišić iz bližine po nizkem predložku Ederja z desne strani že v 49. minuti povišal na 2:0. Pet minut pozneje je Simone Zaza na drugi strani zadel vratnico. Deset minut pred koncem je Daniele Rugani v kazenskem prostoru napravil prekršek nad Perišićem, Brozović pa je z 11-metrovke poskrbel za veselje Interjevih navijačev. Perišić je imel v 90. minuti celo priložnost za 4:0, a se je izkazal Neto. V podaljšku se je zvrstilo nekaj priložnosti na obeh straneh, nevarnejši je bil Juventus.

V nedeljo so Torinčani v Serie A na domačem stadionu Inter premagali z 2:0.

Že v torek je iz polfinala napredoval Milan, ki je na San Siru s 5:0 odpravil tretjeligaša Alessandrio.
Italijanski pokal, polfinale, povratni tekmi:
Inter - JUVENTUS 6:5 (3:0, 1:0) 0:3
Brozović 16., 82./11-m, Perišić 49.

11-metrovke:
Brozović , Palacio (prečka), Manaj , Nagatomo ; Barzagli , Zaza , Morata , Pogba , Bonucci

Inter:
Carrizo; Santon, D'Ambrosio, Juan Jesus, Nagatomo; Brozović, Medel, Kondogbia (46./Biabiany); Perišić, Eder, Ljajić (75./Palacio).

Juvnetus: Neto; Lichtsteiner (55./Barzagli), Bonucci, Rugani, Alex Sandro; Cuadrado, Sturaro, Hernanes (71./ Lemina), Asamoah (86./Pogba); Zaza, Morata.

Sodnik: Andrea Gervasoni

MILAN
- Alessandria 5:0 (3:0) 1:0
Menez 20., 39., Romagnoli 24., 80., Balotelli 89.

V odebeljenem tisku sta izida prvih tekem.
Finale bo 21. maja v Rimu.