Lionel Messi, Franck Ribery in Cristiano Ronaldo naj bi bili glavni kandidati za zlato žogo. Foto: EPA
Lionel Messi, Franck Ribery in Cristiano Ronaldo naj bi bili glavni kandidati za zlato žogo. Foto: EPA

Poleg Francka Riberyja, najboljšega v sezoni 2012/2013 po izboru Uefe, so kandidati Bavarcev še Arjen Robben, Thomas Müller, Manuel Neuer, Philipp Lahm in Bastian Schweinsteiger.

Barcelono predstavljajo Andres Iniesta, Xavi, Neymar in Lionel Messi, s štirimi zaporednimi lovorikami rekorder po številu osvojenih priznanj za najboljšega nogometaša leta. Trije igralci prihajajo iz PSG-ja, in sicer Zlatan Ibrahimović, Edinson Cavani in Thiago Silva.

Le dva kandidata ima Real, Cristiana Ronalda in Garetha Bala. Seznam zaokrožujejo Mesut Özil (Arsenal), Robin van Persie (Manchester United), Yaya Toure (Manchester City), Luis Suarez (Liverpool), Andrea Pirlo (Juventus), Radamel Falcao (Monaco), Eden Hazard (Chelsea) in Robert Lewandowski (Borussia Dortmund).

Zadnjo odločitev bodo imeli trenerji in kapetani vseh reprezentanc na svetu ter novinarji, ki jih bo določil France Football. Na začetku decembra bodo sporočili imena treh nogometašev, ki so dobili največ glasov. Zmagovalca bodo razglasili na slovesni prireditvi 13. januarja v Zürichu.

Lani so bili na stopničkah Messi, Ronaldo in Iniesta.