Foto:
Foto:
Branilci Interja (na sliki Javier Zanetti) so dobro pazili na napadalca Porta Bennyja McCarthyja.

V prvem delu tekme gledalci niso uživali v igri. Razlog je hiter zadetek Adriana v 5. minuti, nato pa sta se tekmeca osredotočila na boj na sredini igrišča.

Trener Interja Roberto Mancini ni imel veliko izbire, katerega igralca postaviti v napad. Alvaro Recoba, Obafeme Martins in Christian Vieri so na seznamu poškodovanih, zato sta od napadalcev na izbiro ostala le Julio Cruz in Adriano. Brazilec, ki zadnje čase ni v najboljši formi, je že v peti minuti razveselil domače navijače. Napadalec črno-modrih je prodrl z leve strani, njegov strel po tleh je sicer uspel blokirati Pedro Emmanuel, a se je žoga nesrečno odbila v gol čez vratarja Porta.

Porto je imel v nadaljevanju pobudo, ki pa je ni uspel realizirati. Do konca polčasa si ni uspel priigrati niti ene resne priložnosti za zadetek. Nič boljši niso bili nogometaši Interja, saj niso več uspeli ogroziti Vitorja Baie. O nerazpoloženosti napadalcev obeh moštev priča tudi podatek v strelih na gol (2:2).

Ricardo Quaremsa je vnesel več živahnosti v vrste Porta, ki pa ni znal kronati terenske premoči. V 63. minuti je po podaji Cruza Adriano z zunanjim delom narta zadel v bližnji zgornji kot Vitorja Baie.

Georgios Seitaridis je kmalu po drugem zadetku gostiteljev zadel vratnico za Portugalce. Portu je upanje vrnil branilec Jorge Coste, ki je bil najbolj spreten v gneči po strelu iz kota. Čeprav je bilo v zadnjih minutah pričakovati nalet branilcev naslova, je bil klub iz Milana bližji zadetku. Dejan Stankovič in Javier Zanetti sta zapravila nemogoče, ponovno pa je udaril Adriano, ki je s hat-trickom poskrbel, da bo imela Italija tri klube v četrtfinalu.

Osmina finala, povratna tekma:

INTER - Porto 3:1 (1:0) * 1:1
Adriano 5., 63., 85.; Costa 69.
* - izid prve tekme

V četrtfinale so se že uvrstili Bayern, Chelsea, Juventus, Liverpool, Lyon, Milan in PSV Eindhoven. Žreb parov četrtfinala in polfinala bo 18. marca.