Dick Advocaat je obdržal Sunderland med elito. Foto: EPA
Dick Advocaat je obdržal Sunderland med elito. Foto: EPA

"V določenih trenutkih moraš sprejeti odločitve, star pa sem že skoraj 68 let. Številni klubi so vzpostavili stik, toda odločitev je bila Sunderland ali nihče. Vse smo dali od sebe in dosegli, kar je bil cilj. Sunderland je bil eden izmed vrhuncev moje kariere," je povedal Nizozemec, ki je bil trener Sunderlanda od 17. marca, ko je zamenjal Gusa Poyeta.

Nekdanji nizozemski selektor je izgubil uvodno tekmo na klopi Sunderlanda na Upton Parku proti West Hamu. Na preostalih osmih tekmah je bil precej uspešnejši (tri zmage in trije remiji). Sunderland je končal na 16. mestu z 38 točkami. Izpadli so Hull City, Burnley in QPR.

QPR prevetril ekipo
Queens Park Rangers je pred prihodnjo sezono, v kateri bo nastopal v drugi angleški ligi, začel nižanje stroškov. Tako se je razšel z deseterico igralcev. Odšli so Joey Barton, Rio Ferdinand, Brian Murphy, Richard Dunne, Shaun Wright-Phillips in Bobby Zamora. Posojeni igralci Mauricio Isla, Niko Kranjčar, Eduardo Vargas in Mauro Zarate so se vrnili v matične klube. Novi pogodbi so ponudili Clintu Hillu in Alejandru Faurlinu.