John Terry je z glavo odločil prvo srečanje proti Romi na Stamford Bridgeu pred dvema tednoma. Foto: EPA
John Terry je z glavo odločil prvo srečanje proti Romi na Stamford Bridgeu pred dvema tednoma. Foto: EPA
Luciano Spalletti
Luciano Spalletti se zaveda, da mora čim prej začeti zmagovati. Njegov stolček se že pošteno trese. Foto: Reuters
Fernando Torres
Fernando Torres je na 214 tekmah za Atletico v španskem prvenstvu med letoma 2001 in 2007 dosegel 89 zadetkov. V torek zvečer bo skušal nekdanjim soigralcem zagreniti življenje. Foto: Reuters
Luca Toni
Luca Toni zelo manjka Bayernu. Lukas Podolski ga nikakor ne more nadomestiti. Na srečo Bavarcev se je prebudil Miroslav Klose. Foto: Reuters

Rimlljani so v soboto izgubili proti Juventusu z 0:2, to je bil že njihov peti zaporedni poraz. V Serii A so "sinovi volkulje" na 17. mestu. S tekmo manj za Milanom zaostajajo za neverjetnih 15 točk. Eden izmed glavnih razlogov za krizo Rome je poškodba Francesca Tottija. Kapetan ima bolečine v kolenu, zato je letos bolj malo igral. Njegov torkov nastop je močno vprašljiv, prav tako pa naj bi manjkal Alberto Aquilani.

Slabi izidi povsem načeli Panuccija
"Preprosto ne morem razumeti, zakaj po prejetem zadetku povsem popustimo. Postanemo pasivni, izogibamo se dvobojem, nasprotniki se z nami poigravajo. Res mi je zelo težko, slabi izidi zelo vplivajo name, še jesti ne morem normalno," je bil odločen branilec Christian Panucci, ki je v sezoni 2000/01 odigral osem tekem tudi za Chelsea.

Trener Luciano Spalletti, ki je v preteklih sezonah osvojil dva italijanska pokala in popeljal ekipo do dveh četrtfinalov v Ligi prvakov, je močno na udaru kritik. Na sobotnem derbiju v Torinu je skušal s številnimi menjavami položajev vnesti svežino v ekipo, a trenutno prav nihče ni v pravi formi. "Ekipa je trenutno res povsem na tleh. Potrebujemo zmago, potem bi se hitro vrnila samozavest," je dejal 49-letni strateg.

Modri imajo še vedno veliko poškodovanih
Tekma je veliko bolj pomembna za Romo, ki ima v skupini A le tri točke. Chelsea ima že sedem točk, v Premier ligi pa po zmagi nad Sunderlandom s 5:0 znova vodi. Trener modrih Luiz Felipe Scolari ne bo mogel računati na poškodovane Ricarda Carvalha, Michaela Ballacka in Michaela Essiena. Ashley Cole je v soboto odšepal s Stamford Bridgea, nadomestil naj bi ga Wayne Bridge. Didier Drogba po mesecu dni zunaj igrišč še ni povsem pripravljen, v začetni postavi bo v napadu le Nicolas Anelka, ki je v soboto zabil hat-trick.

Torres proti nekdanjim soigralcem
Zelo zanimivo bo tudi na Anfieldu, kjer se bo Fernando Torres vrnil po poškodbi in bo skušal Liverpoolu zagotoviti predčasno uvrstitev v osmino finala. Trener Rafael Benitez še ne ve, če bo "El Nino" začel v prvi postavi. Redsi z Atleticom vodijo v skupini D, oboji imajo sedem točk. Liverpool je tudi brez junaka junijskega Eura blestel, šele v soboto je doživel prvi poraz v letošnji sezoni. Na White Hart Lanu je bil dolgo časa precej boljši od Tottenhama, ki mu je v sodnikovem podaljšku uspel popoln preobrat (2:1).

Španci se na Anfieldu počutijo domače
Legendarni Anfield je prava trdnjava, gostujočim ekipam se že pred tekmo tresejo noge. Španska moštva so prava izjema. Liverpool ni dobil nobene izmed zadnjih petih tekem proti španskim ekipam, na zadnjih štirih ni uspel zabiti zadetka.

Agüero še vedno zelo utrujen
Trener Madridčanov Javier Aguirre je v soboto v začetno enajsterico znova uvrstil Sergia Agüera, ki je z dvema goloma odločil tekmo. To je bila prva zmaga Atletica v španskem prvenstvu v zadnjih petih tekmah. Argentinski zvezdnik je bil v zadnjih tednih preveč utrujen, zato je večkrat začenjal na klopi. Aguirre se bo na dan tekme odločil ali bo začel "Kun" ali Florent Sinama Pongolle.

Tonija ne bo v Firencah
V sredo se obeta poslastica v Firencah. Fiorentina se bo skušala Bayernu oddolžiti za grenak poraz na Allianz Areni. Bavarci so slavili kar s 3:0. Napadalec Luca Toni bo moral zaradi nalomljenega rebra izpustiti tekmo proti svojemu nekdanjemu klubu. "Okrevanje po poškodbi ni tako hitro, kot smo sprva predvidevali. Toni tako z nami ne bo odpotoval v Italijo," je povedal trener Jürgen Klinsmann, ki se po petih zaporednih zmagah spet lahko smeji.

4. krog, torek ob 20.45, skupina A:
CLUJ - BORDEAUX
ROMA - CHELSEA


Lestvica:
CHELSEA 3 2 1 0 5:0 7 CLUJ 3 1 1 1 2:2 4 ROMA 3 1 0 2 4:4 3 BORDEAUX 3 1 0 2 2:7 3


Skupina B:
ANORTHOSIS - INTER
WERDER BREMEN - PANATHINAIKOS

Lestvica:                          
INTER              3  2 1 0  4:1  7
ANORTHOSIS         3  1 1 1  3:2  4
WERDER BREMEN      3  0 3 0  3:3  3
PANATHINAIKOS      3  0 1 2  3:7  1



Skupina C:
SPORTING - ŠAHTAR DONECK
BARCELONA - BASEL

Lestvica:                          
BARCELONA          3  3 0 0 10:2  9
SPORTING LIZBONA   3  2 0 1  4:3  6
ŠAHTAR DONECK      3  1 0 2  3:4  3
BASEL              3  0 0 3  1:9  0



Skupina D:
LIVERPOOL - ATLETICO MADRID
MARSEILLE - PSV

Lestvica:                          
ATLETICO MADRID    3  2 1 0  6:2  7
LIVERPOOL          3  2 1 0  6:3  7
PSV                3  1 0 2  3:6  3
MARSEILLE          3  0 0 3  2:6  0
A. G.