Brazilec Lincoln je zabil dva gola v Carigradu. Foto: EPA
Brazilec Lincoln je zabil dva gola v Carigradu. Foto: EPA
Christoph Daum
Trener Fenerbahčeja Christoph Daum je zelo motiviran pred tekmo v Gelsenkirchnu. Rad bi jo zagodel Rudiju Assauerju. Foto: EPA
Nogometaši Chelseaja
Nogometaši Chelseaja so že trenirali v Sevilli. Foto: EPA
Benny McCarthy
Benny McCarthy je dosegel drugi gol na prvi tekmi proti Interju, ki so jo Portugalci dobili z 2:0. Foto: EPA

Nemci imajo velike težave. V pokalu jih je s 6:0 povozil Eintracht iz Frankfurta, v Bundesligi so že 10 točk za Bayernom. V soboto so doživeli prvi letošnji poraz, z 1:0 jih je premagal Hambuger SV. V Ligi prvakov še čakajo na prvo zmago. Težave s poškodbami imajo brazilski obrambni igralec Rafinha, gruzijski vezist Levan Kobiašvili in danski napadalec Soren Larsen.



V skupini E bo zelo napeto tudi v Eindhovnu, kjer bo gostoval Milan. Prva tekma se je končala brez zadetkov. Nizozemci še niso pozabili lanskega nesrečnega izpada v polfinalu Lige prvakov. Tradicija je na strani gostiteljev. V zadnjih 13 domačih srečanjih v Evropi niso izgubili, dobili so jih 10. Milan na zadnjih 16 tekmah v Ligi prvakov desetkrat ni prejel zadetka. Pri rdeče-črnih je vprašljiv nastop Andreja Ševčenka, ki ima težave s poškodbo pete. Izpustil je sobotni derbi z Juventusom.

Se bo Realu končno odprlo?
Real iz Madrida mora na težko gostovanje v Trondheim. Galaktiki so na zadnjih sedmih gostovanjih v Ligi prvakov zmagali le enkrat. V dosedanjih petih medsebojnih srečanjih je Real zmagal štirikrat. Lyon bi si z zmago v Pireju že zagotovil napredovanje v osmino finala. Grki so na zadnjih štirih domačih srečanjih proti francoskim moštvom vselej zmagali.

Angleška kluba lovita osmino finala
V skupini G sta v veliki prednosti oba angleška predstavnika. Liverpool je dobil vse tri dosedanje medsebojne obračune z Anderlechtom. Belgijci bodo na Anfieldu poizkušali prekiniti niz desetih zaporednih porazov v Ligi prvakov. Chelsea je na Stamford Bridgeu deklasiral Betis (4:0), Španci pa zdaj nujno potrebujejo tri točke v boju za 3. mesto, ki vodi v Pokal Uefa. Morebitni zadetek varovancev Joseja Mourinha bi bil Chelseajev 100. gol v Evropi.

Porto lovi zadnji vlak v Milanu
Na praznem San Siru bo skušal Porto presenetiti Inter. Po zmagoslavju v Ligi prvakov maja 2004 je Porto na gostovanjih izgubil štiri od petih tekem. Nov poraz bi bil usoden. Artmedia cilja na novo presenečenje proti Rangersom, s katerimi se je na prvi tekmi razšla brez zadetkov. V 2. predkrogu Lige prvakov so Slovaki izločili drugo moštvo iz Glasgowa Celtic. Rangersi bodo odigrali 40. tekmo v Ligi prvakov, doslej so slavili le devetkrat.

4. krog, torek ob 20.45:
Skupina E:

SCHALKE - FENERBAHČE (prenos TVS 2)
PSV - MILAN
Lestvica:                          
MILAN              3  1 2 0  5:3  5
FENERBAHČE         3  1 1 1  7:6  4
PSV                3  1 1 1  1:3  4
SCHALKE            3  0 2 1  5:6  2
Skupina F:
ROSENBORG - REAL MADRID
OLYMPIACOS - LYON
Lestvica:                          
LYON               3  3 0 0  6:1  9
REAL MADRID        3  2 0 1  6:5  6
ROSENBORG          3  1 0 2  4:6  3
OLYMPIACOS         3  0 0 3  3:7  0
Skupina G:
LIVERPOOL - ANDERLECHT
BETIS - CHELSEA
Lestvica:                          
CHELSEA            3  2 1 0  5:0  7
LIVERPOOL          3  2 1 0  3:1  7
BETIS              3  1 0 2  2:6  3
ANDERLECHT         3  0 0 3  0:3  0
Skupina H:
INTER - PORTO
ARTMEDIA - GLASGOW RANGERS
Lestvica:                          
INTER              3  2 0 1  2:2  6
ARTM. BRATISLAVA   3  1 1 1  3:3  4
GLASGOW RANGERS    3  1 1 1  3:3  4
PORTO              3  1 0 2  6:6  3